dissabte, 28 de setembre del 2024

Via GUADARIS. PAS NOU. VILANOVA DE MEIÀ.


26/09/24. Avui anàvem a veure les possibilitats per a un nou projecte.....i una cosa és quan ho veus de lluny i l'altre quan estàs al lloc....doncs no és veu clar. El pla B per avui era la via Guadaris al Pas nou. La intenció és entrar ver la via Filibusteros, ja ens ha costat trobar el punt on comença, però al fina ho trobem, fletxa picada. El primer llarg el fem bé han tret les xapes de R però. El segon ja és un altre cosa, no ho veiem clar al final trobem una placa amb 3 parabolt, ens hi posem però de 4c ni parlar-ne? ens despengem i fem el segon llarg per la via 5 Feixes, quan arribem a la R una passamà a la dreta ens porta a la feixa del segon pis. La feixa amb molta herba i feixuga de seguir, també ens ha costat el peu de via. Hem estat apunt de deixar-ho.

Si anem per aquí millor fer la via 5 feixes, fins a la feixa. L'opció millor és fer la via Corsários o Pirates i anar a buscar la via Gudaris.

Via curta, intensa què no et deixa indiferent.

Per: Isabel Notivoli, Joan Asín



DADES

Primera ascensió: 24/01/1993.

Per: Annalisa Gonzàlez, Gustavo Mañez.

Equipament: parabolts.

Material: 10 cintes exprés, friends petits/mitjans.

Dificultat: 6b. 5c/Ae obligat.

Orientació: sud.

Roca: Calcari.

Aproximació: per la via 5 Feixes i feixa o per la vi Corsario/Pirats.

Descens: De la R3 anar cap a ponent (esquerra) per la feixa o trobar el camí què ens porta a la carretera.

Primer llarg, pugem a buscar una placa amb dos parabolt 5c (pasA0) segueix un pas què cal trobar-lo (per la dreta), seguim fins un sostret què superem per la dreta i seguim per terreny més amable fins a la R1.

Segon llar, placa ajaguda què va guanyant verticalitat dos parabolt 6b o pas d'Ae, segueix un tram atlètic de bona presa i continuïtat, després d'un altre parabolt anem en tendència  a la dreta  fins un passatge desplomat, un cop superat per terreny més fàcil arribem a la R2.

Tercer llarg, seguim per la placa fins a un desplom parabolt, un cop superat seguim per la placa i al final trobem un sinuós díedre què ens porta a la R3.
















FOTOCIM