diumenge, 19 d’abril del 2009

PARET DE LA RUFA, intent VIA RADAMÓNS DE BOSC

18/04/09 Aquest dissabte la previsió sembla que ens deixarà bon temps pel matí i a la tarda tornaran les tempestes. Amb el Juan Carlos quedem per anar a la via rodamóns de bosc de la paret de la Trufa, recent oberta per Marcel Millet, que acaba de sortir publicada al Blog Alt Urgell. En Felip també s’apunta amb el Cèsar.

Ressenya Blog Alt Urgell

Quan arribem a peu de via veiem que hi ha una cordada que ja estan fent el segon llarg. El primer llarg i sortida del segon estan mullats. El Juan Carlos i jo anirem primer i desprès en Cèsar i Felip.

El primer llarg esta assegurat amb ponts de roca, hem de vigilar ja que esta mullada.(IV+,50m).

Juan Carlos al primer llarg
El segon llarg te una sortida per una placa (mullada) fins arribar a un espit i desprès segueix un passatge on cal buscar la col·locació dels peus, es pot assegurar amb un aliend verd, cal controlar la roca ja que encara hi han pedres soltes. La dificultat baixa fins un altre placa que superem per una fissura una mica a la dreta, passatge molt elegant. Desprès un flanqueig a l’esquerra per posar-se a l’alçada d’un díedre sota de la reunió. (5c,50m).

A la placa de la sortida de segon llarg

El tercer llarg segueix per unes plaques. Quan estic fent de segon aquest llarg just en els primers metres de dificultat, cau una pedra pel fregament de la corda o del cos amb la mala sort que cau sobre el dit índex de la ma dreta d’en Cèsar que va darrera meu a pocs metres. La pedra ha actuat com un ganivet li talla l’ungla i sembla que també l’os de la primera falange el te aixafat .



Juan Carlos al 3er llarg

Cèsar i Felip a la R-2

Baixa fins la R-2 i la cosa no pinta gents be s’està marejant i li fa molt de mal el dit. El Juan Carlos em despenja fins la reunió i desprès ell baixa rapelant. Ens ajuntem els quatre a la R-2



Cèsar a la R-2


112 Emergències diguem....Desprès de prendre les dades parlem amb Control Central dels Bombers de Lleida i amb el GRAE de la Seu d’ Urgell, li expliquem que passa i on estem i ens diuen que ve un helicòpter que estava a Sort i també es desplacen per carretera. El 061 ens truca i ens pregunta com esta el ferit i ens dona instruccions d’estirar-lo amb la ma aixecada. El GRAE ens ha anat trucant dient quan venia l’helicòpter. Al cap de poca estona ja sentim el soroll, apareix pel font de la vall l’helicòpter, passa per davant i tot que fem senyals no ens veuen, ens truquen per telèfon, li donem indicacions i al final ens localitzant.


Un membre del GRAE es despenja pel tron fins on estem nosaltres.


En Cèsar te molt de dolor a la ma, intentem immobilitzar-li el dit però li fa molt de mal. Un cop col·locat el triangle d’evacuació, s’apropa l’helicòpter i amb el torn s’endu al Cèsar i al membre del GRAE..

Cèsar amb el triangle d'evacuació posat






Ens tornen a trucar per si necessitem alguna cosa, els hi diem que nosaltres ja baixarem.
Un cop al cotxe anem a l’Hospital de la Seu d’ Urgell, quan arribem en Cèsar ja ens espera diu que li han netejat el dit fet radiografies i que aquí no poden fer res més fins dimarts que hi haurà el traumatòleg????. Enfilem cap a Barcelona fins la Clínica Teknon.... Al vespre ja l’havien operat i sembla que no pinta tant malament. A l’Hospital de la Seu li havien dit que ven segut haurien de tallar-li la primera falange.
Voldríem agrair als Bombers de la Generalitat la seva professionalitat i rapidesa en l’actuació.
En quan a la via cal dir que millor no coincidir amb altres cordades ja que hi ha encara pedres soltes, de totes les mides. La via esta semi equipada cal dur tascons i joc friends. El caire com diuen el blog Alt Urgell es de terreny d’aventura per a coleccionistes.
Per Cèsar Martinez, Felip Linares, Juan Carlos Sanchez i Joan Asín

8 comentaris:

PGB ha dit...

I tant terreny d'aventura! Per sort tot va acabar bé.

Salut!

joan asin ha dit...

Hola PGB

La via quan estigui neta no estarà malament.Nosaltres vam tenir mala sort.

Records

llembresku ha dit...

ei xavals!! deunidó, quin mal tràngul. Molts ànims pel ferit!!i pels acompanyants!!

Llorenç ha dit...

ostras!!! quina mala sort!!! anims i a recuperar-se aviat! segur que ja sap quina via farà quan pugui tornar a escalar!

Es el que tenen les vies noves...

Anims!

Mingo ha dit...

M'alegra moltissim que tot hagi acabat bé, i un saludo al Cesar esperant que es recuperi aviat.
Es possible que et conegui Joan, va tenir un accident, un que anava amb tu, fent la via Navarro, ja fa molt temps a Vilanova de Meia?

joan asin ha dit...

Hola Mingo, si ja fa molt temps va caure un company meu a la Navarro i també va acabar amb la visita de l'helicòpter.
Records

Mingo ha dit...

Si lo de l'helicòpter ja ho sé pq nosaltres vam està amb el teu company, erem la cordada que pujava darrera.
Salut

Xavi ha dit...

Vaja, sap greu, una via que poso al bloc i algú s'hi fa mal. Espero que es recuperi bé el vostre company.
En aquests llocs de roca discreta a vegades és una mica perillós si hi ha molta gent per sota.
Millor que no l'intervinguessin a l'hospital de la Seu, us ho diu un que n'ha patit nefastes conseqüències.
Records i a seguir tibant!