dimarts, 7 de juliol del 2009

PIC DEL MARTELL, via PEOR IMPOSIBLE

onaclimb.com

07/07/09
Aquesta tarda teníem previst anar a escalar a Montserrat a zona del càmping, però tot el matí ha estat tapat i han caigut quatre gotes a Barcelona. Ens truquem amb en Jaume i decidim anar al Pic del Martell per assegurar el tret, passo a recollir a l’Antoni i ens trobem tots plegat a l’aparcament. Bé a quina via anem???? I si anem a la “Peor Imposible” doncs anem-hi.
Aquesta via es una de les bones del Pic, es atlètica i amb dificultat mantinguda, esta assegurada amb espits i burils , cal portar aliens i friends mitjans per reforçar les assegurances dels llarg.
La primera tirada te una entrada en un dificultat de IV,IV+, per seguir per una placa un pel desplomada passatge de V+,6a-, la reunió es penjada i de burils.

El segon llarg te una sortida explosiva superar el primer espit es el passatge clau del llarg, 6a, faig un pas d’A0 segueix mantingut amb V, V+ per plaques fins sota d’un passatge molt atlètic i desplomat, desprès una placa i la reuniò també de burils.

El tercer llarg el fem per una variant directe surt recte supera un desplom a l’esquerra i segueix recte es pot reforçar amb friends, la dificultat es de V,V+, la reunió es munta amb tres espits.

El darrer llarg el fa en Jaume i l’apura a tope son 50m justos fins el cim. Surt per una placa ajaguda de IV, desprès es posa més vertical V. Superat aquest passatge anem a la dreta fins sota un esperó hi ha una reunió però se la salta. L’original surt per l’esperó hi ha tres espit en una placa molt polida, en Jaume u té clar i surt pel díedre molt més humà IV, IV+.

Ara feia bastants anys que no la repetia i m’ha deixat un bon regust.
Segons sembla al final l’hem encertat per que per Montserrat sembla que ha plogut.
Per Jaume Galban, Antoni Gómez i Joan Asín



2 comentaris:

Mingo ha dit...

Tens rao una de les guapes, si empalmes el primer i el segon llarg et queden els avantbraços distrets. Enhorabona sou incansables, pq el temps no estava massa clar.

joan asin ha dit...

Mingo tens tota la rao una vegada vaig fer els dos llarg seguits i queda una senyora tirada.Aquesta vegada la voliem fer durar. El temps esta una mica cabra i quan quedes per escalar cal anar on es pot.