dimecres, 9 de setembre del 2009

Sector Cavall Bernat, via KEI

09/09/09 Sector Cavall Bernat, via KEI
Aquesta tarda ens acostem a la serra de les lluernes, sector cavall Bernat o millor dit territori Joan Miquel Dalmau, ja que s’ha dedicat a obrir vies per aquests racó de Montserrat que havia passat desapercebut. El lloc es solitari les vies curtes però ideal per una tarda d’estiu a l’ombra o una matinal d’hivern al sol, amb força equipament de parabolts per no patir gaire.
Avui anem a la via KEI que ens falta per fer. La via comença a l’esquerra de la via Tseing a l’agulla de Rat Penat, en una canal, a l’esperó de la dreta es pot veure els primers parabolts de díedre lucífer.

montserratcilbing.com (balcó de la lluna)

El primer llarg va per una rampa de III grau on trobarem 2 parabols , nosaltres el primer tram l’hem fet sense cordes tot buscant la via.
El segon llarg una mica més dret amb una dificultat de IV amb algun pas de IV+/V.
El tercer llarg comença per una placa seguit un díedre on cal col·locar aliens fins el groc, en una fissura amb roca a controlar, continuem per la placa on els parabols ens aniran fer navegar fins arribar a la reunió sobre unes pedres a l’esquerra. La dificultat es al gust però la podríem resumir en V+/A0.
El quart llarg es una curta rampa de II,III amb pedra a controlar la reunió es munta en un arbre.
Pel descens cal anar a la dreta fins un esperó herbós per un baixarem fins a trobar el ràpel, com a referència cal prendre l’agulla Rat Penat.
En resum es una via on s’aprofiten dos llargs que queda una mica curta.
Per Antoni Gómez i Joan Asín

inici del 2ºllarg
a la placa del tercer llarg