dimecres, 16 de setembre del 2009

TERRADETS, via Vidal Farreny fins la feixa

16/09/09 Terradets, via Vidal Ferreny fins la feixa.
Avui he quedat a l’hotel de Bruc per una cita d’escalada a segues, en trobem la Natàlia, Hector i en Ferran, jo només conec al Ferran però no hem escalat mai junts. La cosa es que tenim un projecte pel mes d’octubre i ens aviem de veure i quina cosa millor que fent una escalada.
L’idea era anar al Montsec, al final decidim anar a Terradets, la primera intenció era anar a la “ Bodas y banquetes”, però quan arribem a peu de via ja hi ha una cordada. Desprès de fer diverses propostes ens decidim per anar a la Vidal Farreny. Fem dues cordades la Natàlia amb en Ferran i en Hector amb mi.

ressenya.net
L’entrada fins el jardí la fem per la via Pies Muertos, un llarg de 50m de V,V+ força equipat amb parabolts i molt agradable de fer, es una bona alternativa d’entrada al jardí.
Un llarg fàcil de transició ens deixa a peu de via.
El primer llarg va per una placa amb dificultat de V.
El segon llarg cal flanquejar a la dreta i seguir per un díedre fins a la reunió. Dificultat de iV,IV+.
El tercer llarg surt recte per flanquejar a l’esquerra fins posar-se sota d’una fissura, aquí ja ens adonem que hi ha parabolts que han estat tallats. El passatge d’entrada a la placa es el més dur de la via si es fa en lliure, a placa fissura cal reforçar amb alguna assegurança, es un tros bastant mantingut. Dificultat 6a, V+/Ao.
El quart llarg surt per la dreta per pujar per un mur mantingut i ben assegurat amb pitons, amb una dificultat de V, per anar a l’esquerra i pujar per una díedre a protegir sense cap assegurança. La reunió esta a l’esquerra darrera de l’esperó.
El cinquè llarg segueix per una placa primer per anar buscar desprès un díedre, amb poques assegurances. Per entrar a la reunió cal flanquejar a l’esquerra fins posar-nos sota d’un desplom on es poden veure els parabolts. Dificultat de V.
El sisè llarg comença per un Ae, desplomat, però ben equipat fins un díedre vertical sense cap assegurança, hi ha restes de dos parabolts tallats, es pot assegurar amb friens i/o tascons. Dificulta de Ae,V.
El setè llarg coincideix amb la laboriosa de la CADE, el primer tros, molt polit, només hi ha un parabolt d’entrada on cal posar algun micro, la segona part baixa una mica la dificultat però hi ha moltes assegurances. La reunió es fa amb un arbre. Dificultat V mantingut i relliscós
El vuitè llarg es de transició fins a la feixa, nosaltres vam agafar la sortida clàssica de la CADE, ja que la intenció era sortir per la feixa. Dificultat IV.
Tant en Ferran com ja havíem fet aquesta via i la recordàvem més assegurada. La veritat es que on han estat tallats els parabolts es pot protegir amb friens i/o tascons. En resum una via més exigent del que sembla on cal portar joc de micros , friens fins 1 o 2 de laCamalot i joc de tascons.
La cita a segues va acabar molt bé amb un dinar-berenar a l’Hostal del llac, repetirem.
Per Natàlia Valdes, Ferran Suils, Hector Penyaranda i Joan Asín


a la placa de Pies Muertos

a la placa del primer llarg

sortint del díedre del segon llarg

l'Hector al passatge d'entrada a la placa fissura del tercer llarg

anant a buscar el díedre sense protegir del quart llarg

la placa de sortida del cinquè llarg

al vertical díedre de sortida de l'Ae a protegir

a la laboriosa de la CADE

prenent l'ombra a la feixa

3 comentaris:

Joan Prunera ha dit...

Hola Joan! Mol xula la via, estas fet un fiera, nen! jo de Terradets nomes he fet la CADE fins dalt, la SUPERTRAMP un "futime" de cops, la ANGLADA fa un munt d'anys i la REINA PUIG nomes fins la falsas.
A veure quin dia em portes a escalar, a veure si se m'enganxa "algo bo"...

A reveure

joan asin ha dit...

Hola Joan ja quedarem, m'agraden molt les ressenyes que fas ja em diràs com u fas.Records.

Joan Prunera ha dit...

Et prenc la paraula! Sobre les ressenyes, les dibuxo amb un programa de disseny gràfic que es diu FREEHAND. Ara en tindre que possar a dibuixar un altra (es que en fa mandra, tot el dia estic treballan devant d'un orinador, ecs!!!) que aquest diumenge vem fer el Diedre Bonington de la Pastereta

Salut i a tibar!!!