dilluns, 9 de novembre del 2009

Serrat dels Monjos, via Graffiti

9/11/09. Amb en Ferran hem quedat per anar al Serrat dels Monjos a la via Graffiti, , la guia de Montserrat Sud la deixa molt be , jo ja havia anat un dia amb en Jaume, però no era el dia, així que estava pendent.
Coincidim amb una cordada de Francesos que es fiquen a la Mil·lenium un altre bona via del sector amb els darrers llargs força mantinguts.


inf. el balcó de la lluna




El primer llarg comença sota un característic sostre que es passa per la dreta. Des del 2º espit cal flanquejar a l’esquerra per sobre del sostre per anar a buscar un altre espit, seguim per una fissura a la dreta fins el pròxim espit, on hem de passar a la placa de l’esquerra, pugem fins un altre espit i flanqueig a l’esquerra fins a la reunió. Es un llarg molt mantingut en el V+ on cal anar buscant les preses adients. Es pot afegir algun alien i/o tascó
El segon llarg surt recta per una placa fins veure a la dreta dos espits, que asseguren un passatge de V+, vertical però amb molt bona presa i ens deixan a un esperó que seguim, amb dificultat baixa i assegurat amb dos espits.
El tercer llarg surt per una rampa per pujar per la vertical placa de l’esquerra, assegurada amb dos espits. Seguim per una placa eixaugada sense assegurances, per entrar a la polida placa de l’esquerra i amb flanqueig anar buscant els passatges molt obligats.
El quart llarg surt recte per anar a buscar una xemeneia a la dreta V+.
El cinquè llarg es millor fer-ho en dos, el primer segueix la via Guateque, per un díedre (reunió a la dreta), poc protegit on cal posar algun friend. La segona part va a buscar la placa esperó de l’esquerra, amb molt bona presa un pel desplomada i mantinguda.
Es una via dura amb assegurances justes, variada i realment una de les millors de la zona. En Ferran la fet neta ,com no, esta molt fort. Jo he anat passant com he pogut amb passos de A0. El tercer llarg es el més obligat.
Per Ferran Alvarez i Joan Asín
el primer llarg desprès de superar el sostre

flanqueig a l'esquerra per sobre el sostre

per l'esperó del segon llarg

a l'obligat flanqueig del tercer llarg

al pas de xemeneia del quart llarg

al llarg comú amb la Guateque

al vertical darrer tram

6 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

felicitats per la via,

Jo quan la vaig fer vaig volar en el flanqueix de la 3a tirada( anava de segon) i al final varem sortir per la Guateque ja que darrera tirada ens va sembla que era massa difícil per nosaltres

joan asin ha dit...

Joan la tercera tirada de flanqueig, resulta més dificil que l'ùltima, per mi.Records

Jaumegrimp ha dit...

Bona marxa porteu! unes víes per treballar-les, a veure si aquest hivern les ataquem!
Felicitats per l'activitat.

joan asin ha dit...

Jaume aquesta vigila quan vagis per lo de la veda dels ocellets!!!!.Records

Mingo ha dit...

Ostres Joan es que no ens dones temps de fer-te un comentari i ja has un altra escalada. Felicitats per la directa al Cilindre tinc ganes d'anar-hi pq hi vaig anar amb el meu cunyat, el J.E. Farreny, quan encara s'escalava amb botes i es feia gran part de les tirades amb estreps. La de la Formiguera no la conec.
La Graffiti recordo la tercera tirada molt guapa i la de dalt bufff molt dura alli vaig fer moltes trampes.
salut companys i felicitats per l'activitat

joan asin ha dit...

Mingo son dues vies molt recomanables. La directa es espectacular no te la perdis. Records.