diumenge, 4 d’abril del 2010

Excursió amb raquetes, ESTANY DELS PEDRONS

02/04/10. Aquest darrers dies amb sol han deixat poca neu a les cotes baixes, així que anem cap a Pimorets, la primera idea era anar a la coma d'Engràcies, però quan arribem la neu no es prou contínua. Canvi de plans, l'opció B era l'Estany dels Pedrons, seguim direcció a Andorra i quan passem per l'antiga duana una mica més endavant trobem un aparcament on deixem el cotxe a la dreta.

Retornem fins a la duana ens calcem les raquetes, i comencem a pujar. La neu esta molt be i l'itinerari segueix tota la vall per la dreta del torrent. De tant en tant trobem algun flanqueig delicat i algun pendent que ens obliga a fer alguna ziga-zaga, fins arribar a la base del Pic dels Pedrons. La vista del circ dels Pics de Fontnegra, és espectacular. Per la cara Est del Pic dels Pedrons baixen diversos grups esquiant. Fem una parada a tocar del llac, que no és veu al estar cobert de neu. les fotos de rigor i refem el camí de tornada.

Excursió molt recomanable.

Avui la colla hem estat, les dues Montses, Angels, Jaume, Gelo i Joan.


fent els preparatius abans de començar

navegant per la neu

diferents passatges durant l'excursió

fent ziga-zagues

parada i fonda

el circ dels Pics de Fontnegra


l'estany deu estar per aquí

de tornada

2 comentaris:

Rosa ha dit...

Ei! La Mon, la meva germana està fantàstica i la resta també! Segur que va ser una bona excusió! I quanta neu!

Unknown ha dit...

Em sembla que el circ dels Fontnegra comença a la vessant occidental del Pedrons i la tanca un "bony" que he vist anomenat com a Pedrós de Fontnegra. En el circ també hi ha l'entany de Fontnegra. La foto on indiques que es el circ de Fontnegra és l'indret anomenat Solá dels Pedrons amb l'estany dels Pedrons en mitg i queda situat entra la vessant oriental del Pedrons i l'occidental del de La Mina.