dilluns, 3 de maig del 2010

PIC DE L'HORTELL 2564m, PIC D'ARCALIS 2780m, AMB ESQUÍS

02/05/10. Avui he quedat amb en Oriol Guash infatigable esquiador de muntanya, autor de guies i articles, per anar a fer una sortida d'esquí de muntanya a Andorra.

Quedem a la Tour de Carol l'Oriol, el Manolo, l'Eugeni i jo, marxem cap Andorra on ens trobarem amb en Marc. La primera idea era anar a la vall de Sorteny, però en arribar trobem la pista tancada, la mandra de caminar un bon tros amb els esquís a l'esquena ens fa canviar ràpidament de plans. Ens arribem fins a Arcalís i l'Oriol proposa d'anar al Pic d'Arcalís pujant per l'aresta est, però amb un petit afegit, ho farem pujant primer el Pic de l'Hortell.
Ens calcem els esquís, la neu esta prou dura, seguim la vall i una mica més endavant agafem els pendents de l'esquerra que ens portaran a la carena i cim de l'Hortell de 2564m El fort pendent i la neu dura ens ha obligat a posar gavinetes. Un cop al cim sorpresa!!!!, no hi ha continuïtat per agafar l'aresta est del Pic d'Arcalís. Així que cap a la vall. Un bon descens amb neu dureta ens torna a deixar al camí del Pic d'Arcalís al fons de la vall altre cop. Uns moments de dubte ens porta l'idea de plegar però la insistència de l'Oriol i en Marc, ens animem anar fins el coll. Les previsions son de pluja a la tarda. Una forta pujada ens deixa al coll, d'aquí no és veu gaire esquiable, seguim però fins on podem amb esquís, al peu de la darrera aresta. Oriol i en Marc segueixen sense esquís i la resta després de fer una parada per menjar i beure, tornem pel camí de pujada amb un bon descens per neu prou bona, el dia és va enlleganyant i els núvols fan acta de presencia. Una estona més tard arriben l'Oriol i en Marc, ens comenten que l'aresta tenia la seva cosa. La pluja fa acta de presencia puntualment.
Per Eugeni, Manolo, Marc, Oriol i Joan.

itinerari vermell pujada verd descens

Pic d'Arcalis des del Pic d'Hortell pujant cap el Pic d'Hortell

pendent i carena per arribar al Pic d'Hortell

pujant al coll del Pic d'Arcalis

còctel de cims

2 comentaris:

juan carlos ha dit...

Hola,no paras, bueno parece que estoy en marcha otra vez.

joan asin ha dit...

Hola Juan Carlos, esta semana lo tengo mal pero la próxima podemos quedar.