diumenge, 11 de juliol del 2010

Agulla dels Espeleòlegs, via Desideratum

10/07/10 dissabte. Aquesta via ja fa temps que tenia ganes d'anar-hi, en Jesús i en Monsió la van fer l'any passat però és van despistar al darrer llarg i van sortir per la canal. Ens trobem a Collbató amb en Jaume i en Monsió, durant l'esmorzar surten diferents propostes com sempre, però en Monsió al final accedeix a repetir la via amb l'alicient de pujar a l'agulla dels espeleòlegs.
L'aproximació és la mateixa que per anar a la clàssica Cerdà-Riera de la Bandareta, un cop a peu de via flanquegem a l'esquerra fins trobar una corda fixe i una mica abans una filera de parabolts.


ressenya d'Armand Ballart publicada al VERTEX i que és pot trobar al Balco de la lluna

Nosaltres comencem per la filera de parabolts tot fem A0, fins que és pot sortir en lliure i anar a l'esquerra, entre arbres i matolls, fins trobar dos espits on és munta la R1 20m. És tracte d'un curt ressalt, també és pot pujar per la corda fixe.

El segon llarg, comença per una placa amb roca made in Cara Nord, és a dir a controlar una mica, les assegurances allarguen i cal anar navegant, tot i que marca V a la ressenya cal afegir un +, al nostre criteri clar. Després un tram més ajagut per anar a buscar l'esperó de la dreta un altre ressalt vertical, per sortir a una zona més fàcil però amb roca delicada, fins a la R2,45m. En Jaume s'ho a treballat de valent.

El tercer llarg segueix per l'esperó , un primers metres verticals amb presa petita, V+ i després va baixant progressivament la dificultat, V i IV, fins a R3, 33m.

El quart llarg és de transició, flanqueig a l'esquerra per entrar a una canal fins a superar un ressalt on trobem dos espits R4, 17m.

El cinquè llarg, segueix per una xemeneia que és va tancant, V. Superat el tros d'encastament anem a buscar l'esperó per on seguim en Ae, és poden fer sortides en lliure al gust. El darrer pas un pel desplomat amb bones preses de mans però sense peus, em fa dubtar fins que al final surt. R5 al cim 50m.

Via amb roca tipus cara nord, equipada amb espits, portar 12 cintes exprés, més exigent i entretinguda del que sembla a primera vista. Recomanable per si és busquen nous racons, itinerari molt aconseguit.

Per Ramón Prades, Jaume Galban i Joan Asín


en Jaume al primer llarg

la placa del segon llarg


en Ramón al tercer llarg


a la xemeneia del cinquè llarg

fotos des de la cutreclub, colla xapoutot

al cim

i després no hi podiem faltar


VISCA CATALUNYA LLIURE

10 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

Visca !!!

L'escalada sembla interessant i difícil però, com la independencia, tot és pot aconseguir !!!

salut i a tibar

Xavi ha dit...

Té bona pinta la via. A més, al matí s'hi deu estar a l'ombra. Ens l'apuntarem a "pendents".
Salut!

joan asin ha dit...

Joan, je,je,je, no et vaig veure a la mani.
Xavi és ideal per un matí d'estiu, via típica de cara nord.....

llembresku ha dit...

Ei Joan!! Nosaltres erem els de la Cutreclub. Tenim alguna foto vostra. Si la voleu passa'm una adreça de correu al blog.
Salut i ens anem veient... per aquí o per la muntanya, jejejeje.

joan asin ha dit...

Ei Llembresku,ja et passo l'adreça. Records

Llorenç ha dit...

Visca!! mentre feies la via...jo de resaca de festes majors!!!

Es veu maca per una bona matinal aquests dies tant acalorats!

Per les fotos estavem molt propers a la mani! i o et vaig veure....ejem ejem....

salut!

Jaumegrimp ha dit...

Ep Joan, una via molt interessant, no la coneixia! me l'apunto.

joan asin ha dit...

Llorenç aixó de la resaca és un punt, la festa major és sagrada.La via és més exigent del que sembla una bona opció per sortir de les vies clàssiques.
Jaume la via és del Remi amb aixó esta tot dit.

Rafat2 ha dit...

Bona tarda. Sóc en Francesc del web de kpujo.com. Actualment estic recopilant informació sobre les vies de la Muralla d'agulles, des de La Cadireta fins a La Llastra Punxeguda.
Moltes d'aquestes vies son poc conegudes i/o repetides i em resulta particularment difícil informar-me.
He vist al teu blog que heu fet la Desideratum. Sobre aquesta via tinc un dubte concret; com s'ho fa per no trepitjar la de l'Esperò Nord oberta l'any 1990? Pasen una aprop de l'altra?
Si ho vols, també pots contestar-me a través del correu-e: alloro@kpujo.com
Gràcies i bones escalades.

Rafat2 ha dit...

Estava errat, i m'he adonat que la via Esperò Nord puja pel contrafort que hi ha sota la saca gran, per tant no te res a veure amb la cutreclub.

Si teniu més info d'alguna cosa d'aquesta zona... gràcies.