dilluns, 20 de setembre del 2010

PELADET ORIENTAL, via CITA A CEGUES

19/09/10. Tercera cita amb en Llorenç, avui però l’Arantxa ens acompanya, no se si farta de tantes cites?.... . La intenció és fer la primera integral de la via que vam obrir en dos atacs el 26/06/10 en una primera jornada intensa i una segona més relaxada el 28/08/10. En el tercer i quart llarg vam netejar a fons dos trams de blocs inestables tot i esperant que la pluja neteges la terra,  per sort ha plogut bastant els darrers dies, quedant força bé, encara que pot haver-hi restes d’alguna pedra solta i que amb les repeticions, esperem, quedarà del tot neta.
Li hem posat el nom de CITA A CEGUES, per que vam quedar amb en Llorenç per obrir aquesta via sense haver escalat mai junts i la coneixent-se venia del intercanvi d’alguns comentaris als blocs respectius, per altre banda també seguia la tònica eròtica dels noms de les vies de la conrada.
L’aproximació avui des de Rúbies la fem més lleugers, només portem el material per fer la via, cintes exprés, micros i friends fins el tres de Camalot, tascons i algun pitó per si és necessari algun retoc final. 

ressenya d'en Llorenç, Kutrescaladors


El dia ens regala un mar de núvols per sota de Rúbies i sol radiant,  després de les pluges d’ahir, com m’agrada aquest racó, la seva soledat i les seves parets.
A peu de via ens repartim els llargs, el primer i tercer per a mi, el segon i cinquè per l’Arantxa i en Llorenç farà el quart.
El primer llarg entra per una placa IV+, ens assegurem a una baga d’un arbre i en tendència a l’esquerra trobem un pas desplomat on cal buscar la col·locació, al damunt  hi ha bona presa, per a superar-lo V+. Seguim per un díedre mantingut V, a la sortida trobem una canal herbosa que ens porta a la R1 30m.
El segon llarg surt en tendència a l’esquerra per anar a buscar una marcada fissura i un arbre. Seguim per la fissura fins que desploma, continuem per la placa de l’esquerra, tornant després en tendència a la dreta a buscar la fissura novament. Un pas de flanc a la dreta ens deixa en un petit replanet, sota d’un sostre, on muntem la R2 30m. Llarg mantingut de V amb uns passatges al mig de V+.
El tercer llarg surt per la dreta a buscar una placa amb una llastra, un aeri  flanqueig a l’esquerra amb bones preses de peus, fins a una fissura on és pot posar un friend , hi pugem V fins que s’acaba. Seguim per la placa V+ que ens porta a sota un pronunciat desplom. Agafem una placa inclinada  a la dreta, 2 passos d’Ae, amb una sortida  atlètica per uns passos desplomats amb bona presa V. Seguim a l’esquerra a buscar una placa, la dificultat baixa  IV+,IV, pugem fins a la feixa on trobem la R3 30m.
El quart llarg flanquegem a la dreta per la feixa uns metres fins a superar un contrafort, pugem per la placa primer i després en díedre fins posar-se sobre el contrafort. Seguim  per la placa primer uns metres verticals i després en tendència a la dreta V, trobem un passatge de V+ i un d’Ae, per arribar sota d’un desplom. Flanquegem a la dreta V, fins entrar a un díedre  IV que ens deixa a la R4 30m.
El cinquè llarg surt directament per una placa vertical amb bona presa IV  per a nar a buscar l’esperó de l’esquerra amb un pas de IV+, un cop superat entrem a una canal herbosa, fins a una alzina( pot de registre), seguim per uns ressalts fins el cim on trobem la R5 25/30m.
Via equipada amb parabolts ,de 8 en progressió  i algun de 10 a les Rs, i pitons. Cal porta unes 12 bagues exprés, un joc de aliens i camalots fins el 1, per a reforçar algun pas i un estrep encara que és pot fer en A0 o pas de baga. Queda per alliberar  2 passos al tercer llarg i un al quart.
Després d’uns quans anys, millor dir molts, des de la darrera obertura, he pogut experimentar novament la sensació de tornar a obrir una via, amb un canvi de mentalitat però, abans pujava per una línia pensant en passar, on només deixava alguna expansió, poques, i poc més. Ara aquesta via l’hem deixar pràcticament equipada per que és faci, esperem?. Gràcies Llorenç per compartir aquestes jornades i a l’Antxi per venir a la  primera integral ajudant a fer la darrera neteja abans de la publicació de via.
Primera integral: Arantxa Cardús, Llorenç Vallès i Joan Asín


el itinerari vist des de baix, l'Antxi entrant a la R1

al pas atlètic i díedre del primer llarg

l'Antxi treballant-se el segon llarg

inici del tercer llarg

Afegeix la llegenda

darrer llarg

7 comentaris:

Llorenç ha dit...

Bona i completa piada! tot un plaer compartir aquesta via! l'hem patit! tu la primera i jo la segona jornada! i l'Antxi, que la vam portar per netejar....i no se jo...je je je....

joan asin ha dit...

Llorenç igualment, l'Antxi va donar el toc a la via.....je,je.

antxi ha dit...

Menys catxondeo que el proper dia vindré amb l'aspirador i l'"allargu"!!!
je je!!
merci per compartir la cita!!
antxi

Mingo ha dit...

Felicitats per l'apertura. En la foto es veu una línia molt maca, l'haurem de probar, però quan faci més fred.
Salut Joan

joan asin ha dit...

Antxi, l'aspirador millor amb bateria, comptem amb tu per la pròxima cita????
Mingo, pel temps no hi ha problema, espero que t'agradi.

Mariona ha dit...

quin domini del blog :)
tens moltes visites papiiii!

Ignasi ha dit...

Avui (14/12/2011) hem fet la via. Teniem una ressenya en que al diedre del primer llarg marcava tres pitons, nosaltres tan sols em trobat dos... segurament deu haver saltat el del mig, però es pot protegir amb un friend mitjà.