diumenge, 18 de setembre del 2011

PLECS DE LA VINYA NOVA, via KASHMIR

17/09/11. A partir de juliol tornem a poder escalar als Pollegons, la prohibició queda sense efectes. No estaria millor parlar de períodes de sensibilització per a nidificació de les aus i compartir la responsabilitat de no escalar on és detectin nius?. Fent una gestió raonable  del medi ambient, però això és per altres societats (semble).  Bé sigui com sigui podem gaudir per uns dies o millors dit 6 mesos d'aquests racons i parets. 

Els Plecs de la Vinya Nova
Amb en Pep ens arribem fins a les entranyes dels Pollegons de la Vinya Nova a repetir en el meu cas la via Kashmir. A l'aparcament ens trobem a una colla de coneguts on fem petar la xerrada. L'aproximació la fem plegats amb el Pere Joan i company que van a l'Aresta Rives, la gran clàssica de la Zona. Nosaltres enfilem la canal que puja pel peu dels Pollegons de la Vinya Nova, cada cop més tancada i caòtica per les riades i vegetació, un tram vertical equipat amb una corda, ens deixa una mica després al peu de via. És veu un espit a uns 8 metres.

itinerari i ressenya

La via està equipada amb parabolts, algun espit i un pitó. Cal portar 10 cintes exprés, joc d'aliens, friends fins el 1o 2 de Camalot i tascons. Necessaris sobre tot al primer llarg. Resulta una ascensió interessant amb un primer llarg treballós, on només trobarem 1 espit i 2 parabolts, per terreny vertical i mantingut, cal controlar la roca  ja sanejada. Les poques repeticions fan que la vegetació vagi guanyant espai. El segon llarg segueix la mateixa tònica al començament guanyant qualitat la roca a mida que anem pujant. Llarg pràcticament equipat. El tercer canvia radicalment la roca és molt bona amb un primer pas que cal estudiar i trobar, després molt vertical però amb bones preses i alegria entre assegurances. El darrer llarg segueix per una placa ajaguda fins un ressalt on trobem l'únic parabolt que un cop superat ens porta al cim per terreny fàcil.
El descens el fem per la via en dos ràpels de 60 o quatre seguint les reunions.
Per Pep García i Joan Asín.


primer llarg

en Pep arribant a la R1

segon llarg
bona placa vertical al tercer llarg

gaudint de la roca del tercer llarg

a la placa ajaguda que porta a la R4

al cim

7 comentaris:

Mingo ha dit...

Felicitats la primera tirada, de les que et poses les piles.

llembresku ha dit...

Joan, aquesta té molt bona pinta. Queda apuntada a la llista.Apa, ens veièm!!!!!!!!

joan asin ha dit...

Mingo tens molta raó la primera cal treballar-la amb delicadesa.
Albert una via curta però intensa que va guanyant a mida que puges.

Jaumegrimp ha dit...

Aquesta no la coneixia, es veu maca i treballosa, caldrà acostar-s'hi a veure si traïem unes quantes herbes...

joan asin ha dit...

Jaume d'herbes no hi han moltes, però al no fer-se fa que en surtin.

Llorenç ha dit...

mmm....no pares! a veure si et faig descansar un cap de setmana d'aquests! ja està bé de repetir tantes vies! ja fa massa dies que no toco paret! mecatxis! es veu prou maca per apropar-s'hi una matinal!

joan asin ha dit...

Ei Llorenç tanta festa major no pot ser, je,je.