dimecres, 14 de setembre del 2011

TIMBALER DEL BRUC, via FRANCESC SARDANS FÁBREGAS

14/09/11. Abans de passar a recollir a l'Antoni he trobat a ressenya.net la darrera via oberta al Timbaler del Bruc, pels germans Masó. M'ha cridat l'atenció per que m'havia fixat amb aquesta línia per obrir-hi una nova via, però hem fet tard. Així que li proposo a l'Antoni d'anar-hi.

El Timbaler del Bruc amb l'itinerari

ressenya original dels germans Masó

informació a ressenya.net

La via està equipada amb parabols del 8 i pitons. Cal portar 10 cintes exprés i algun micro, nosaltres n'hem posat només un al tercer llarg. La roca esta força bé, encara que cal vigilar per que hi ha una mica terra i alguna pedra solta que amb el pas de cordades s'acabarà d'arreglar.
Ha quedat una via variada, al primer llarg trobem una placa amb passos fins. El segon puja per un esperó a la dreta d'una fissura amb passos atlètics. El tercer comença amb un marcat díedre per seguir per l'esperó de l'esquerra, amb escalada combinada. El darrer llarg comença amb uns passos vertical amb bons còdols per seguir per la placa fins el cim. A la tercera reunió hi ha el mini pot de registre, hem fet la segona ascensió (primera repetició).
El descens el fem per caminant per la canal Oest.
Una via recomanable que segueix una línia ben trobada com ens tenen acostumats els germans Masó. Dificultat  V+, Ae i obligada de V.
Per Antoni Gómez i Joan Asín

al primer llarg

flanqueig a buscar l'esperó, segon llarg

tercerllarg

quart llarg

al cim

6 comentaris:

Mingo ha dit...

Carai Joan, el que tu no trobis, ni idea d'aquesta via. Pel que expliques val la pena, la ressenya es veu molt atractiva. Enhorabona

Jaumegrimp ha dit...

Aquesta no la tenia controlada Joan! veig que al Timbaler ja hi tinc feina, encara haig d'anar a la Iva, dos bons motius per acostar-nos-hi.

Joan Baraldes ha dit...

Ei Joan,
Felicitats per la descoberta.
Això de deixar reposar el trapant fa que els altres s'avancin je je je.
Aquesta via a més puja per l'ombra i per tant és una bona opció de tarda d'estiu

Salut i a tibar

Joan Prunera ha dit...

Molt bones companys! Te molt bona pinta aquesta via. Ha sigut una descoberta. Ens tindrem que acostar, que el timbaler no l'he pujat mai.

joan asin ha dit...

És una via recentment oberta, curta però intensa i variada. Nosaltres hem estat 1:15h en fer-la.

Gatsaule ha dit...

Una bona idea, me l'apunto per a la represa després de vacances....