dimecres, 25 de gener del 2012

ARESTA BRUCS, AGULLA DELS CARTUTXOS + EL TIMBALER DEL BRUC

25/01/12. Aquesta tarda ens arribem a tastar l'essència  de les arestes Brucs. Hem escollit la del Timbaler del Bruc entrant per l'agulla dels Cartutxos, quedant així  més llarga i complerta.

Els Pallers

No tenim cap informació de les vies tret de la que hi ha a la  guia d'agulles (J.M. Dalmau). A la via trobarem un equipament variat, parabolts, espits i buríns, amanit amb roca de totes les qualitats, de bona a delicada (trams més fàcils) on haurem de fer dues desgrimpades delicades. La via resulta entretinguda, amb algun tram on tindrem que tibar en un terreny d'aventura. 

ressenya

RESSENYA


Primera ascensió: sense dades
Equipament: Parabolts, espits, burins.
Material: 6/8 cintes exprés, algun friend mitja i/o micros.
1erLl. Per l'aresta Brucs de l'agulla dels Cartutxos, pugem per l'aresta fins al primer ressalt vertical que el superem directament fins un desplom on trobem el pas clau, el superem  per l'esquerra  directament a la vertical d'una instal·lació per a despenjar-se, seguim ara amb roca delicada fins el cim. Desgrimpem fins el coll on muntem la R2. 25m, 5 parabolts. IV, V,V+,IV
2ºLl. Seguim directament per l'aresta, trobem una agulla, desgrimpem fins a un altre coll on trobem la R2, trobem algun tram de roca delicada. R2, 40m, 3 espits. III.
3erLl. Una placa vertical i mantinguda ben equipada,  amb burins rovellats i un espit, que va perden verticalitat a mida que pugem fins a sota el cap del Timbaler. Anem a buscar un marcat díedre a l'esquerra (roca delicada), per on pugem (és pot posar un friend mitja) per sortir a la dreta a buscar la placa que ens porta al cim. R3, 40m, 1 espit, 4 burins. V mantingut, III+.
Informació: Guia d'Agulles, Joan Miquel Dalmau.
Per Antoni Gómez i Joan Asín


a l'aresta Brucs de l'agulla dels Cartutxos

per l'aresta

a la vertical i mantinguda placa del tercer llarg

al cim

Cim 

5 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Les tardes comencen a ser aprofitables, una bona demostració aquesta i interessant, gràcies per la idea.

joan asin ha dit...

Jaume una bona aventura per a una tarda curta.

Unknown ha dit...

És gaire exposada la via? Estic començant a tirar de 1er en vies llargues i busco vies d'aquesta dificultat en zones tranquil·les. Hi ha vies similars per la zona per completar el dia?
Salut!

Joan Baraldes ha dit...

Ei Joan
Continues fort aprofitant les tardes. segur que superaràs el teu record de dies d'escalada per any.
Una bona opció.
Salut i a tibar

joan asin ha dit...

Hola Dani no és una via per iniciar-te de primer. Apart de la dificultat has de mirar l'exposició (poc equipament) i qualitat de la roca. T'aconsello que comencis per vies clàssiques, per Sant Benet i Gorros hi han moltes. A la Miranda que Can Jorba, la Pasterera també son bons llocs.
Joan anem fent....