diumenge, 22 d’abril del 2012

MONTSEC D'ARES, CAP DEL RAS, via LOS REYES DEL MAMBO

21/04/12. Seguint els fronts que van passant aquests darrers dies, amb la possibilitat de ruixat tipus ruleta russa, fem plans per anar a Ager aquest dissabte.

el CAP DEL RAS

A l'hora d'esmorzar surt un seguit de propostes, ens deixem seduir per la via Los Reyes del Mambo després de dubtar entre aquesta i la diagonal del Trip.
La via té un recorregut lògic d'estil clàssic amanit amb burins com assegurances i algun pitó.  Amb una dificultat obligada de V. Al tram d'Ae el darrer burí no fa gaire bona pinta quan passem en Toni i jo però  quan passa en Jaume se l'endú amb la conseqüent volada. Després de l'ensurt sense conseqüències arriba a la reunió sense problemes. Quan arribem a la feixa on acaba la via, els núvols han anat guanyant volum i negror després de la foto de rigor marxem per la feixa. Via amb bona roca i ben assegurada.

ressenya
RESSENYA
Primera ascensió:any 1995, per Manuel Pedro i Felipe Oblanca
Equipament: Burins i algun pitó als llargs, espits a les reunions.
Material: 15/16 cintes exprés, semàfors aliens, algun friend mitjà, tascons i estrep.
Dificultat: 6a,Ae (7a)
Dificultat obligada: V/Ae.
Aproximació: D'Ager agafem la pista asfaltada direcció al coll d'Ares. La seguim fina atrobar una pista que surt a mà dreta amb la indicació al refugi de Colombo. La seguim fins a trobar el pany de paret per on va la via. Pugem directament fins a peu de paret haurem de fer una grimpada abans d'arribar a la R0. A peu de via trobarem dos burins.
Ll1, Pugem directament per la placa  direcció a un díedre que ens porta a la R1, 30m.
Ll2. Sortim directament amb uns passatges atlètics , la placa s'ajeu seguim en diagonal a l'esquerra fins atrobar un pitó, sota d'un desplom. Flanquegem a la dreta fins que podem pujar i seguir per una placa ajaguda en tendència a l'esquerra. R2, 30m.
Ll3 Anem a buscar una placa grisa a la dreta d'un marcat esperó. Pugem uns metres i flanquegem a l'esquerra a buscar el fil de l'esperó. Uns passos en flanqueig a l'esquerra ens deixen a la vertical d'una fissura per on pugem. Un cop superat aquest tram anem a l'esquerra per terreny més fàcil fins a una placa llisa on veiem expansions. Pugem per la placa i sortim a la dreta per entrar a la R3, 35m.
Ll4, sortim directament pas d'equilibri fins a un burí, flanquegem a l'esquerra fins a una fissura per on pugem. Un cop superar entrem a una zona herbosa on anirem pujant, sempre per la placa de l'esquerra (trobarem un pont de roca i un burí). R4 en un arbre, 35m.
Descens: Seguint la feixa  cap a la dreta, anirem trobant fites que ens porten a la canal de baixada i a la pista. Es pot seguir fins el cim per alguna de les vies  veïnes, allargant els metres d'escalada.
iINFORMACIÓ: Joan Jover
Per Jaume Galban, Ramón Prades, Antoni Perís i Joan Asín


a la placa del primer llarg



arribant a la R1

a la placa que porta a la R2
a l'esperó del tercer llarg


al tercer llarg

arribant a la R3

Jaume a l'Ae abans d'emportar-se el darrer burí de record

a la R4

al darrer llarg

arribada herbosa a la R4

en Jaume i Monsió arribant a la feixa

el burí que s'ha endut en Jaume de record

el vol del voltor

el núvols agafant volum i negror

FOTOFEIXA

3 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

Bona escalada Joan,

Ara com queda el pas sense el buril que es va endur el Jaume de recrd ?

Salut i a tibar

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Renoi Joan, la vau encertar, nosaltres no ens vam atrevir a anar tan lluny amb el pronòstic del temps;
La via es veu molt interessant, per anar-te-la amanint, me l'apunto.

joan asin ha dit...

Joan el pas és el darrer, és pot sortir bé.
Jaume la via està molt bé i si el temps ho permet pot sortir per alguna del costat que porta al cim.