dijous, 21 de juny del 2012

MONSERRAT, MAGDALENA INFERIOR, vies SEBASTIÀ PATIÑO I APIA

GORROS
20/06/12. Segon dia de recuperació escalatòria de l'Antoni, tornem a les plaques plaents de Gorros acompanyats del Ramón i el Joan B. La intenció és anar a la Magdalena inferior, agafem el funicular una petita passejada ens deixa a peu de via. En Joan B i l'Antoni és posen a la que hi faltava i nosaltres en posem a la Sebastià Patiño.
la Magdalena inferior
Aquesta via en la blocesfera ha anat agafant un caire de via exigent amb assegurances allunyades, etc...si més no se li ha creat un cert respecte . Jo la tenia pendent així que avui és un bon dia per a fer-la. Amb l'assessorament del Joan B que va escalant per la via del costat.
Comença el Ramon amb uns primers metres relliscosos, com totes les vies d'aquesta vessant, després del tercer espit la roca canvia i ja només cal anar buscant les assegurances que estan separadetes. Quan arriba a la reunió l'assessor (Joan B) li diu que pot seguir uns metres més fins a una R amb parabolts de la via Mingo Arenas.
El segon llarg comença amb els passos més verticals i assegurances allunyades però amb bons còdols,  que és deixa fer molt bé amb una mica de navegació. Ara hi ha un parabolt del 8 on estava un burí sense plaqueta que va posar en Joan B, un cop superat aquests tram arribem a la R2 de via, però segueix-ho fins el cim, la placa va perdent verticalitat i dificultat a mida que anem pujant.
en Ramón la primer llarg

arribant al cim
Un cop al cim, encara tenim temps així que rapelem i fem un altre via. Aquest cop el Joan B i l'Antoni fan la via Benson i nosaltres la Apia
preparant el ràpel

en Joan B i l'Antoni a l'inici de la Benson

La via segueix una immensa placa on trobarem tres ressalts un abans d'entrar a la R1, un altre a la sortida de la R1 i un altre al tercer llarg. Seguint el mateix criteri d'abans l'hem fet en dos llargs de corda un fins a la R1 i un altre fins el cim.
Ens retrobem tots al cim després d'una tarda d'escalada paral·lela (nou model d'escalada). Haurem d'esperar per rapelar ens ajuntem amb dues cordades més que han pujat per les vies a la que hi faltava i rantanplan.
En resum una tarda de plaques plaents a l'ombra.
Per Ramón Prades i Joan Asín
en Ramón al primer ressalt

arribant al cim per segon cop

FOTOCOLLAALCIM

5 comentaris:

MONTSaDBT ha dit...

MONTSaDBT et convida al seu blog

Joan Baraldes ha dit...

Ei Joan,

Va ser una tarda molt agradable i ben aprofitada

salut i bona revetlla !!

joan asin ha dit...

MONTSaDBAT, molt interessant la proposta, a veure com evoluciona.Bona idea.
Joan B gràcies igualment Joan

Jaumegrimp ha dit...

S'hi està be a l'ombra de Gorros les tardes. La Sebastià Patiño jo encara la tinc pendent, unas bona excusa per una tarda.
Enhorabona per la recuperació.

joan asin ha dit...

Jaume a mí la Sebastià Patiño em va agradar molt, ara amb el parabolt que han posat en lloc del burí és veu millor, però cal escalar entre assegurances.