dimecres, 27 de juny del 2012

MONTSERRAT, MAGDALENA INFERIOR, vies MINGO ARENAS SOROLLA i AUGUSTA

LA MAGDALENA INFERIOR
26/06/12. Aquesta tarda quedem amb en Jaume per anar a escalar una estona sense complicacions i plaent, la calor ja "apreta". Si poses totes les incògnites bé, només queda resoldre el problema. En el nostre cas està clar, dimecres passat vam estar a la Magdalena inferior i vaig veure altres vies que tenia pendent, doncs ja està clar on anar.
Comencem per la via Mingo Arenas Sorolla, que ha estat reequipada, restaurada,? no sé que dir, hi ha de tot  (quan és posa un parabolt en lloc d'un burí o espit, no seria lògic treure'l). El primer llarg comença per una placa crostosa i que enseguida millora la roca, una placa ajaguda que va guanyant verticalitat fins arribar a la R1. El segon llarg surt en tendència a l'esquerra per un placa vertical, amb bons còdols i les assegurances un pel separades que et fan escalar, però d'això és del que és tracta no?. Un cop superat el tram vertical anirem en tendència a la dreta, trobem la R2, en el nostre cas seguim fins el cim (60m des de la R1)
ressenya del llibre de Gorros, treta del bloc jaumegrimp
DADES
Primera ascensió: abril 1956. M.Arenas i A. Sorolla
Equipament: Parabolts i algun burí.
Material: Bagas exprés
Dificultat: V
al primer llarg de la Mingo Arenas Sorolla

fotoescalador, al segon llarg
Com encara tenim temps rapelem i anem a fer la via BI-POTENS. Dubtem per on comença la via primer ens posem en una via al costat de la Mingo Arenas, però després ens adonem que la Bi-potens comença una mica més amunt,al consultar la guia de Gorros, la trobem amb parabolts i pedres decorades amb color verd. En aquest pany de paret les vies van a tocar així que han optat per pintar els parabolts de colors, grocs, verds, blaus, vermells!!!!tota una penosa obra d'art. Després ens han comentat que està equicovacada la guia i a Kpujo.com, així que hem fet la via AUGUSTA. La via comença per una placa vertical on cal anar buscant els passatges. Trobem la R1 a la dreta uns metres a la dreta?( és millor saltar-se-la i seguir fins a trobar una reunió). Nosaltres però l'hem fet, el segon llarg comença per uns passos força vertical després del segon parabolt, trobem un tram amb ambient. L'assegurança allarga i tenim davant uns festival de còdols fins arribar-hi, després anar fent i navegant entre parabolts de tots color que és van creuant. En el nostre cas hem arribat amb 60m fins a prop del cim.
En resum un altre tarda d'escalada plaent amb algun punt picant, sobre tot en els segons llargs.Haurem de tornar per fer la Bi-potens autèntica.
Per Jaume Galban i Joan Asín
La via AUGUSTA és la 10 (kpujo.com)
DADES
Primera ascensió: juny 1991. Agustí Cardona
Equipament: Parabolts pintats de verd
Material: Bagas exprés.
Dificultat: V/V+.
Informació: Tant al la guia de Gorros com a Kpujo.com la via amb les expasions verdes correspon a la via Augusta i no a la Bi-Potens que hi consta. 


al primer llarg i R1 de la via Augusta
arribant al cim per segona vegada avui

fotocim

5 comentaris:

Jordi_Brasil ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jordi_Brasil ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
perB ha dit...

Amen !
pB

Jaumegrimp ha dit...

Veig que ho us vau passar bé a l'ombra de la Magdalena! a veure quan puc tornar a aprofitar una tarda i us acompanyo!

joan asin ha dit...

Jordi el llibre de Gorros identifica la via bi-potens com la via verda, de fet vam començar per la de més a baix però al consultat la guia vam retificar. Avui en Joan B m'ha dit que estava equivocada a Kpujo i a la Guia, així que vam fer la Bi-potens que no tocava. Precisament jo m'informo i molt abans d'anar a una via per això vam fer la Bi-potens que pots trobar quan cosultes. Llàstima del to per que les coses ben dites senten millor.
Jaume ja ho saps si vols recuperar el maillon i la baga hem de quedar una tarda, je,je,