diumenge, 3 de febrer del 2013

PUNTALS D'ÀGER, via ACTIUS TÒXICS

 2/01/13. Les prediccions meteorològiques no eren clares avui, així que hem anat cap a ponent sense l'objectiu clar. En cartera però, l'objectiu era Àger. Després de la parada obligada per esmorzar al bar Sport de Bellcaire d'Urgell, ens decidim per anar a la via Actius Tòxics encara caleta.



Quan estem preparant el material arriba un cotxe carregat de "Caracoles Majara (6)" que van a la via Paraisos Fiscales, la nostra via es va creuant amb la seva, així que estarem acompanyats. 

A l'arribar a peu de la paret anem flanquejant a la dreta fins a trobar un clau que ens sembla que és on comença la via. La pedra ha fet que comences en Juan Carlos, a mida que va pujant la cosa sembla que no s'ajusta a la nostra via i els de la via Paraisos Fiscales no els sentim???, quan arriba a la reunió, els dubtes és confirmen i un ràpel torna a Juan Carlos a peu de via. 

itinerari

 Tornem cap a l'esquerra i trobem l'entrada de la via i la caravana de "Caracoles" a l'esquerra.
La via és de caire d'aventura de traçat rebuscat, què mai serà de consum massiu com la seva veïna, on caldrà autoprotegir-se. La roca de diverses textures  ens farà 'estar en guàrdia i aplicar la dita de "no hi han roques dolentes si no escaladors inexperts". Més exigent del què sembla atenent a la graduació. Una via que un cop feta no et deixa indiferent.

ressenyes dels aperturistes, Luichy i Lluís Parcerisa
RESSENYA
Primera ascensió: 17 de gener 2013
Per: Luis Alonso (Luichy) i Lluís Parcerisa.
Equipament: Reunions equipades i amb 2 pitons , un parabolt i algun pont de roca als llargs
Material: aliens i friends fins el 3 de Càmalot, tascons i bagues exprés (12).
Dificultat.: 6a
Dificultat obligada: 6a/V+ a equipar.
Informació: lanochedelloro2, Romàntic Guerrer.
Ll1. Aquest és el més dur de la via. Pugem per una placa fins sota d'un desplom/sostret. El superem amb uns passatges força atlètic i que cal equipar. Un cop superat flanquegem a la dreta fins un arbre amb el ens haurem de barallar per entrar a un marcat díedre per on pugem. Un cop superat seguim per una placa de la dreta fins a una feixa on trobem la R1, 50m. Trobarem 1pitó,un pont de roca i un parabolt. Atenció a la Roca.
Ll2. Sortim a la dreta i pugem per una placa amb roca delicada fins a una gran feixa R2 en un arbre, 30m.
Ll3. Superem un ressalt per entrar a una gran placa fissurada fins a una feixa que seguim cap a l'esquerra fins a la R3 (via paraisos fiscales), 45m. Trobarem 3 ponts de roca.
Ll4. El llarg segueix el díedre que tenim davant i que va en tendència a la dreta. Aprofitem un clau i un parabolt de la via paraisos fiscales que marxa a buscar la placa de l'esquerra. Seguim pel díedre fins un punt evident on flanquegem a la dreta a buscar una marcada llastra. Una placa ens deixa a una zona herbosa per on podem escapar seguint feixes. R4, 35m. 2 pitons, un parabolt i un pont de roca.
Ll5. De la R4 flanquegem a l'esquerra passant per la R de la via paraisos fiscales, primer caminant i després en placa fins a la R5, 25m.
Ll6. Comencem per un díedre i després per placa fins a la R6, 25m.
Ll7. Fem un canvi de reunió i sortim per una curta placa (via Paraisos fiscales). R7, 15m.
Per: Juan Carlos Sánchez i Joan Asín.
al primer llarg direcció al desplom-sostret

entrant a la R1

al delicat segon llarg

una cordada a la Paraisos Fiscales

tercer llarg

a la R3  de la Paraisos Fiscales

al quart llarg cada un per la seva via

esplectacular placa de la Praisos Fiscales

sisè llarg


darrer llarg


FOTOCIM

FOTOBOCATABENGUANYAT

8 comentaris:

Manel&Ita ha dit...

Joan, fa temps que volem tornar els puntals d'Ager i veig que aquesta via està força be, també em miraré la del costat. Felicitats per la via..

joan asin ha dit...

Manel per tornar-hi millor mira l'altre que aquesta té un caire molt aventurer.

Manel&Ita ha dit...

Gràcies Joan, començarem per l'altre com tu dius.

Lo Gall ha dit...

Hola Joan. Tu i lo Nico faríeu bona parella. A la que ensumeu nova via,us comença a tremolar tot y no pareu fins fotre-li el bec. Veig que tambe esteu abonats al "Bocata amb bitxo Lo Torres". Inigualable "donde los haya". Una abraçada.
LO SERGI

joan asin ha dit...

Je,je, Sergi doncs si de fet ja hem coincidit varies vegades amb lo Nico. De fet anem a escalar a Àger pel bocata!!!

Joan Prunera ha dit...

Esteu fets uns "fieres", Joan
Salut i tàpia company

Jaumegrimp ha dit...

Es veu molt maca la via, i aventurera! ara que la placa de la del costat és per flipar no? vau passar fred oi? almenys veïent el company fins me n'ha agafat a mi!

joan asin ha dit...

Joan anem fent..
Jaume, aquesta és més rebuscada i menys equipada que la veïna.