dijous, 21 de març del 2013

MONTSERRAT, LA CODOLOSA, via NIL


ressenya
  
20/03/13. Abans de que canvi l’hora i puguem anar més lluny, avui ens arribem una vegada més a la Codolosa per fer la via Nil que tenim pendent.
La via s’ha obert pas per un terreny variat a la dreta de l’esperó de l’esperança (via Iona). Un cop a peu de via comença el Ramón i després d’uns passos difícils que demanant atenció surt a un esperonet, la paret s’ajeu un pel just per a relaxar-se abans d’entrar a un altre secció de placa, però al tibar d’un gran còdol resulta ser mòbil i.....caiguda d’uns 6m??? Sortosament tot queda amb un ensurt i un bon cop a la part baixa de l’esquena. Un cop al terra i comprovar què tot està bé, reprenem l’escalada.
La via de tres llargs, el primer és el més mantingut entrem per una placa díedre per anar a buscar un esperó (pas difícil en flanqueig). Seguim a buscar un altre placa que seguim amb tendència a la dreta fins que s’acaba. Per terreny fàcil arribem a la R1 (32m). El segon llarg és de tràmit per un terreny ajagut amb ressalts amb tendència a l’esquerra fins a trobar la R2 al peu del marcat esperó, 25m. El tercer llarg va per la placa de l’esquerra d’una gran fissura, hi ha presa però cal anar fort en el grau (6c), és pot fer amb Ae, els parabolts allunyen i cal apurar l’estrep fins al darrer graó. Sortim en lliure i trobem un altre ressalt amb un passatge estrany que un cop superat seguim per terreny més fàcil coincidint amb la via Iona i aprofitant la seva R3, 25m.
La via encara està tendra i haurem de prestar atenció al rocam fins que el pas de les cordades l’acabin de sanejar. Amb 8 cintes exprés, alguna baga i estreps, en tindrem prou. Informació al bloc sibesmessanapren
Per: Ramón Prades, Antoni Gómez i Joan Asín

en Ramón al díedre i preparant el "salto base"
 
repetim


a la placa que ens porta a la R1

segon llarg

al tercer llarg

passos d'Ae

FOTOCIM

6 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Renoi amb la volada!! no es pot abaixar mai la guardia!! celebro que acabés tot en un ensurt.

Joan Baraldes ha dit...

Ei Joan,
Ja vaig veure el teu cotxe aparcat !
La 1a. tirada molt maca i la darrera amb passos d'estreps molt llargs !!

Salut i a escalar

Manel&Ita ha dit...

Sort que no estat mes que un ansurt. felicitats!!,

joan asin ha dit...

Jaume va haver-hi sort.
Joan el darrer passos llargs però vaig poder arribar-hi sense tramposa...
Manel no et pots refiar està clar.

Jordi Joan GV ha dit...

Des que visc a Collbató, cada matí, quan em llevo, vaig a l'habitació del darrera de casa, obro la finestra, i sento l'aire fred del matí mentre contemplo la zona de La Codolosa...
És un privilegi viure-hi i veure-ho. I des de la sala, veig per un cantó les serres i esperons que cauen damunt la zona de les Coves del Salnitre, i per l'altre el Baix Llobregat i el mar al fons.
La Montse i jo en diem "El Paradís retrobat" de casa nostra.
El dia que vàreu fer la via jo l'havia estat mirant una estoneta abans.
Sort per en Ramon que no ha estat res la caiguda. Una abraçada des d'aquí.

joan asin ha dit...

Jordi Joan ara ja sabem on anar a fer la cervesa quan acabem d'escalar ...je,je.