diumenge, 19 de maig del 2013

PIC DEL MARTELL, DIAGONAL PASATIEMPO

18/05/13. Entre puja, núvols i prediccions variables, és difícil de trobar un lloc a on anar a escalar. Aquest dissabte, no podem anar gaire lluny i al migdia tenim un dinar, així que recuperarem el Pic del Martell amb les seves formacions calcàries que ens deparen passatges força atlètics. Vies curtes però intenses de bon regust i més ara que la part més popular de la paret ha estat clausurada a l'escalada (a partir de la via Mutant World cap a la dreta).

La via "Diagonal Pasatiempo", és un exponent de via atlètica on trobarem alguna assegurança testimonial al primer i segon llarg, haurem d'autoprotegir amb un bon joc de friends i tascons, algun de mitja repetit pot anar bé. La via és mantinguda en el V grau amb passatges de V+. Al primer llarg tenim una entrada explosiva i expo fins a poder posar el primer friend. El segon llarg és variat amb passatges de placa. El tercer tenim una entrada atlètica i mantinguda, un cop superada hem d'anar a l'esquerra per una zona herbosa que ens porta al peu d'una marcada bavaresa (aquí és recomanable muntar la R3 bis per evitar fregaments) superada la bavaresa arribem a la R3. El quart llarg surt per la dreta superant un ressalt amb passatges atlètics i després seguim per grades ajagudes fins a l'aresta (cim).
Via recomanable pels amants d'escalada atlètica a autoprotegir.
Per Xavier Samsó, Jaume Galban, Joan Asín.

ressenya

atlètica entrada a la via

tibant al primer llarg
inici del segon llarg


a les plaques del segon llarg

atlètica fissura al tercer llarg

la mateixa fissura des d'alt


a la bavaressa de la segona part del tercer llarg

bavaresant

al quart llarg

a la R4
FOTOCIM

3 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Doncs ho vau ben encertar ! a Collbató vàrem fer un llarg esmorzar per anar a caminar després. Ho vàrem dir avui s'ha d'anar al Pic del Martell. La via es veu molt intefessant.

Joan Baraldes ha dit...

Bona tria. Debieu ser dels pocs que vareu escalar !!!

joan asin ha dit...

Jaume una bona via atlètica i per autoassegurar, curta però intensa.
Joan, el pic del martell sempre és un bon racó quan el temps està inestable.