diumenge, 24 de novembre de 2013

ALT URGELL, PARET DE LA RUFA, via DELS SONS AMAGATS


23/11/13. Primer dia gèlid  amb doble sessió de cafès  per anar fent temps, tot i així quan arribem a l’aparcament segueix fent molt fred, moments de dubtes, però un acte de fe ens fa arrancar, amb tota la roba que portem al damunt.
ressenya

Avui em toca fer d’amfitrió a la via Dels Sons Amagats amb el Felip i el Juan Carlos. A peu de via encara fa força fred, el Juan Carlos comença no gaire convençut però de mica en mica va entrant en calor. Arriba una cordada de Manresa què també faran la via al darrera nostre. Al segon llarg abans dels dos darrers parabolts hi ha un clau què és mou, la cordada del darrera la tret i ens la donat (gràcies), el pas és pot protegir amb un alien verd o groc sense problemes. Abans portàvem el martell i repicàvem els claus però aquesta costum l’hem perdut i els canvis de temperatura fan què els pitons és vagin afluixant. La segona reunió és la més incòmoda de la via, així què toca canvi i en Felip farà els dos següents llargs. El tercer té uns passatges mantinguts a la sortida on cal anar concentrat buscant les preses.  A la quarta reunió tornem a canviar i ara em toca fer els dos i mig darrers llargs. Al tercer llarg el sol ha agafat força i  ha quedat un dia ideal per escalar. Avui per la baixada hem pujat fins el cim per anar a buscar la baixada de la paret de la Narieda Sud i ha resultat ser més aconsellable i ràpid que baixar per la dreta de la via. Quan anem baixant el dia és va tornant de mica en mica més desagradable, a l’aparcament ens trobem al Toni i el Mingo què baixant gelats de la via del Dioni on han estat força ventilats i gelats.
Sembla que al Juan Carlos i al Felip els ha agradat la via. El Felip ha comentat “menys mal que avui no ha estat una via d’aventura”, té la seva raó per què darrerament  sempre l’enganyo quan sortim.
Informació detallada a: Kutrescaladors, joan asín.
Per: Juan Carlos Sánchez, Felip Linares i Joan Asín. 

iniciant la via

toca el sol però fa fred

arribant a la R1

la cordada del darrera
al segon llarg
segon llarg

passatges mantinguts inici del tercer llarg

la cordada del darrera abans de treure el clau qué estava fluix

quart llarg

adherència al cinquè llarg

cinquè llarg des de la R5

a la placa del sisè llarg

sisè llarg

darrer llarg

FOTOCIM
 

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Con a un dels pares de la criatura hauràs quedat content no? fa goig quan la feina feta agrada als amics, nosaltres quan la vam fer la vam disfrutrar molt, i deu n'hi dó amb l'adherència dels primers llargs.
Vau `passar fred però us el vau saber trèure eh?

joan asin ha dit...

Doncs si Jaume, era el primer cop què la repetia després de la primera integral, però no serà l'última.