dilluns, 17 de febrer del 2014

MONTSEC DE RÚBIES, PELADET ORIENTAL, Via LAR


el Peladet Oriental
15/02/13. Posem rumb cap a Ponent amb parada a Vilanova, just on tenim la ratlla dels núvols?.  Portem varies opcions, algunes de més llargues i altres menys, al final ens decidim per la nova via LAR (made in comepiedras voladores) al Peladet Oriental.
L’arribada a Rúbies sempre és gratificant i freda avui. Ja hi ha dos cotxes i comentem la jugada amb una cordada què ja està apunt de marxa cap a la paret. Sembla què els núvols aniran a menys i deixem alguna pesa de roba, després però la notarem a falta, a les darreres tirades ha bufat vent fred.
itinerari
ressenya al quart llarg en Roger ha posat un espit ja no és expo
ressenya actualitzada gener 2015
Hem fet la segona repetició d’aquesta via de cinc llarg. El primer i el cinquè son molt bons. Els altres tres amb recorregut més sinuós, van per una zona de roca variada amb trossos bons i altres de roca dotada de mobilitat, s’ha fet una bona feina de neteja però tot i així cal vigilar.
El primer llarg va per un marcat díedre, on ens espera una entrada explosiva i atlètica, a nosaltres ens ha sortit de segon, seguim pel díedre fins arribar a sota d’un desplom on tenim un altre passatge molt atlètic, què ja t’agafa bastant calent de braços.
El segon flanqueja a l’esquerra descaradament durant uns 15 m.
El tercer sortim per la placa en tendència a l’esquera (prabolt visible), pugem per un díedre (parabolt) i veiem un altre a dalt a l’esquera, però optem per pujar més recta fins sota a un desplom on flanquegem a la dreta a buscar la R3. En aquest llarg cal vigilar la roca.
El quart va per un díedre en tendència a l’esquerra, al segon parabolt hem de flanquejar a la dreta. Aquí hem dubtat i ens ha costat trobar el passatge, per a nosaltres  V,V+ expo.
El 4/01/15 en Roger ha posat un espit
El cinquè, és de pel·lícula, amb molt bona roca i un llarg flanqueig a la dreta, per sota una barrera de sostres.
DADES:
Primera ascensió: 31 desembre 2013
Per: Roger Blasco i Josep Lluís Ruíz
Equipament: semiequipada amb parabolts i un pitó.
Material: Aliens i Camalots fins el #3, tascons i 12 cintes exprés. Estrep i #4  opcional.
Dificultat: 6b, obligada Ae/V+ a equipar.
Informació:  loscomepiedrasvoladores.
En resum una bona i entretinguda via, amb un primer i darrer llargs bons i la resta de caire aventurer on haurem de navegar, equipar i controlar la roca.
Una via curta però intensa què no et deixa indiferent.
Per: Juan Carlos Sánchez i Joan Asín.



el díedre del primer llarg

en plena acció

el desplom abans d'arribar a la R1

iniciant el flanqueig al segon llarg

segon llarg

navegant per tercer llarg
al flanqueig del quart llarg
a l'estètic cinquè llarg

al tram difícil del cinquè llarg

arribant a la R5

FOTOCIM, GELATS

9 comentaris:

nenivan ha dit...

Hola Joan,
gracies per divulgar aquesta nova via: passant per sota el diedre del primer llarg ja crida l'atenció per enfilar-s'hi. Quan hi vaig passar ja es veien algunes xapes pero no vaig saber trobar la ressenya per enlloc.
Pero encara em va interessar més la fissura que ratlla la placa a l'esquerra del primer llarg, una linia perfecta. Ens hi vam enfilar perque és d'una estetica increïble pero tampoc he sapigut trobar info al respecte per aixó et demano si tu en tens. M'agradaria trobar la ressenya d'aquesta via per poder-la fer sencera tot i que només el primer llarg ja val la pena per si sol.
Moltes gracies per endavant i que no pari company

joan asin ha dit...

Nenivam, a l'esquerra del díedre son vies esportives, em sembla que les va equipar el Luichy.
Salut

nenivan ha dit...

Joan, gracies per la rapida resposta. Aquesta que dic no és ben bé esportiva ja que allà on la fisura permet equipat resta net de xapes. De totes formes, ara li demano a veure que en sap.
Gracies de nou i fins aviat.

Lo Gall ha dit...

Hola Joan. La via es veu guapa, la zona ja ho es de per sí. No mes una puntualització, el aperturista es Roger BLASCO, La ressenya no esta activa. Una abraçada

joan asin ha dit...

Ei gràcies, rebut i corregit. Records

salte ha dit...

ressenya i detalls:

http://loscomepiedrasvoladores.blogspot.com.es/2014/01/lar-md-sup-6b-120-m.html

Manel&Ita ha dit...

Joan un bon reportatge, les fotos li donant molta verticalitat i es veu molt estètica aquesta via. Un bona opció per la propera visita a lo peladet.

Manel&Ita ha dit...

Joan un bon reportatge, les fotos li donant molta verticalitat i es veu molt estètica aquesta via. Un bona opció per la propera visita a lo peladet.

joan asin ha dit...

Roger l'enllaç ja estava posat en informació.
Manel la via cal treballar-la i no regala res, de les què deixa aguts tot i ser curta.