diumenge, 9 de març del 2014

MONTSEC D'ARES,PUNTALS D'ÀGER, Via "PARAÍSOS FISCALES"

els Puntals d'Àger
8/03/14. Amb el Pep teníem un assumpte entre mans per arribar-nos a un Paradís Fiscal, però el divendres el Jaume ens diu què no té “pasta” i no pot venir, tot i així ens hi arribem. Abans d’entrar al Paradís Fiscal ens adonem què ens hem deixat el “maletí”. Així què ens conformarem en fer el què sabem, escalar.
itinerari i acurada ressenya del Luichy lanochedelloro2
La via “Paraísos Fiscales” està a els Puntals d’Àger, de la saga de caire econòmic mafiós com les vies actius tòxics, banco malo, sembla què és la més interessants.
La via té tres llargs bons (1,3 i 4) i altres tres de tràmit (2,5 i 6). El primer comença amb una entrada atlètica, amb bona presa i en tendència a l’esquerra anem a buscar un marcat díedre on trobem els passatges més difícils. Un cop superat per terreny més ajagut arribem a la R1.
Al segon llarg trobem un curt ressalt què dona pas a una ampla feixa, què seguim fins a tornar a trobar la paret.
El tercer llarg comença amb un díedre per anar a buscar la placa a la dreta on trobem un passatge difícil a l’inici. La R3 la trobem al peu d’una marcada canal-díedre.
El quart llarg és molt bo i variat, inici en díedre seguit de flanqueig a l’esquerra vertical i atlètic, per anar a buscar una placa. Pugem per la placa anant negociant entre la placa i una fissura, tram mantingut, abans d’entrar a la R haurem de col·locar alguna assegurança (camalot del 1).
El cinquè comença amb un marcat desplom on haurem de controlar les preses, un cop superat seguim per una aresta ajaguda fins a la R5.
El sisè llarg comença amb una excursió caminat fins a trobar un curt ressalt què ens deixa al cim.
DADES:
Primera ascensió: desembre 2012
Per: Remi Brescó, Dani Martín i Luís Alfonso.
Equipament: pràcticament equipada amb parabolts, ponts de roca i pitons d’època.
Material: Per a complementar les assegurances, Friends del 0 al 2 de Camalot, 16 cintes exprés.
Dificultat: 6b, V+ obligat.
Bona roca en general,  tret d’algun punt.
Aproximació: Aparquem el cotxe a la pista a l’alçada dels Puntals i pugem directament, amb fort pendent fins a peu de via, en 20-30 minuts.
Descens. Seguim la carena cap a l’oest fins a trobar una marcada canal (fita) per on baixem fins a la pista (hi ha fites).
En resum bona via amb un primer i quart llargs molt bons què li donen el caràcter a la via.

Per Pep Baguè i Joan Asín.
el Pep entrant al díedre del primer llarg

i un cop superat el díedre

a la màxi feixa del segon llarg

a la placa del tercer llarg

díedre i flanqueig a l'inici del quart llarg

a la placa del quart llarg

passatge atlètic a l'inici del cinquè llarg

vista del sisè llarg i arribant a la R6

FOTOCIM

5 comentaris:

Manel&Ita ha dit...

Joan, dius que hi ha uns llargs que són de tràmit, però veig que s'ha d'escalar, entenc que ho dius perquè no són tan bonics. Gràcies per l'explicació, la via es veu molt interessant. Felicitats!!

Manel&Ita ha dit...

Joan, dius que hi ha uns llargs que són de tràmit, però veig que s'ha d'escalar, entenc que ho dius perquè no són tan bonics. Gràcies per l'explicació, la via es veu molt interessant. Felicitats!!

joan asin ha dit...

Ei Manel el 2º,5è i 6è, només tens ressalts amb dificultat però, després son de caminar o la dificultat baixa. Però la via és bona i el quart llarg no té desperdici.

Jaumegrimp ha dit...

Es veu maca la via, no hi vau pas trobar el Millet? el de l'Orfeo eh? no l'escalador jajaja.
Als Puntasl pròpiament no hi he escalat encara, me la recomanes?

joan asin ha dit...

El Millet l'estava el GRAE rescatant-lo, és va trencar el maluc. La via típica de la zona està bé sobre tot el primer i quart llarg.