divendres, 17 d’octubre del 2014

MONTSERRAT, MAGDALENA INFERIOR, Vies QUEBRANTAHUESOS i AMNISTIA


16/10/14. La via Quebrantahuesos, feia dies que anava com a segon plat però per una cosa o un altre la deixavem per a un altre dia. Avui ens acomiadem  de “Gorros” per escalades de tarda, ja que les hores de llum ja han minvat força i a final de mes canvia l’hora.  
ressenya
La via Quebrantahuesos va se oberta per Manuel Muñoz el juliol de 1990, la via te dos llargs de corda. La via va per la cara nord i comença al coll, a peu de via hi ha una reunió amb dos químics pintats de vermell. El primer llarg puja un primer tram recte per seguir en flanqueig constant a l’esquerra per sota d’un marcat desplom, generosament equipat amb espits (la podríem fer tota en Ae) ens permet apurar el lliure al gust, el pas més obligat és per entrar a la R1 si anem en lliure, llarg amb ambient. El segon llarg és molt curt amb dos ressalts de V un a la sortida de la reunió i un altre per sortir al cim. Cal portar unes 22 cintes exprés si volem xapar-ho tot. Via en baixa exposició i compromís.
al primer llarg
segon llarg

FOTOCIM
Fem un ràpel i com encara sembla que tenim temps, fem la via Amnistia de la cara sud, aquesta vessant està plena de parabolts així què cap problema només cal seguir-los, dos llargs de corda (25-30m) per placa amb una dificultat de V,IV.
Per. Antonio Gómez i Joan Asín.
primer llarg via Amnistia

segon llarg


4 comentaris:

Anònim ha dit...

La Quebrantahuesos es una via que tengo en lista haber si algun dia cae Felicidades por el dia

joan asin ha dit...

Agust sin problemes està muy equipada.

Jaumegrimp ha dit...

No la coneixia la Quebrantahuesos, me l'apunto. Com aprofiteu les darreres tardes punyeteros!

joan asin ha dit...

Jaume a veure quan comences a fer alguna escalada