dijous, 19 de febrer del 2015

SERRA DE CARRÀNIMA, Via TEMPUS FUGIT

18/02/15. La perspectiva amb els anys és va reduint, a mesura què vas fent realitat alguns dels somnis de joventut, altres resten pendents, altres son nous, però una cosa està clara el “temps s’escapa” (tempus fugit).

Avui amb el Remi reprenem el nou projecte què vam començar amb el Juan Carlos el 17 de gener passat. Amb intuïció de senglar ens plantem a la R2, entrant per la dreta, fem un llarg fàcil i flanqueig per una feixa. Hem guanyat temps i hem pogut acabar la via.


les vies
 
ressenya

DADES:
Primera ascensió: 17/01 i 18/02/15
Per: Remi Brescó, Juan Carlos Sánchez i Joan Asín.
Equipament: semi equipada amb parabolts, ponts de roca, un pitó i un tascó.
Material: Joc de friens micros fins el Camalot del 3, 12 cintes exprés, estrep, tascons i un ganxo (opcional).
Dificultat obligada: V+/A1.

*Les vies a la serra de Carrànima
El primer llarg comença per una placa vertical, a l’inici haurem de fer un pas de ganxo o d’espatlla per arribar al primer parabolt. Seguim per una fissura (A1) i sortim a la dreta en lliure per una fissura ascendent. Trobem un altre ressalt què superem en lliure i Ae combinat. Sortim a una plataforma (pedres soltes) seguim per la placa de l’esquerra (gran arbre), superat el ressalt, entrem a una zona més ajaguda i en tendència a la dreta anem fins el peu d’una gran placa on trobem la R1 (2 ponts de roca) 40m.
El segon Llarg va per la dreta de la placa pugem recta fins què un flanqueig a la dreta ens deixa al peu del gran díedre. R2 35m.
El Tercer llarg és busca flirtejant amb el díedre per la placa de la dreta, en escalda combinada, lliure i artificial. Llarg mantingut. S’ha deixat un tascó petit en un pas (bastant imprescindible). R3 30m. 
El quart llarg és curt, però amb una bona fissura a equipar per sortir a una terrassa cap a la dreta. R4 15/20m.
El cinquè llarg, superem el primer llarg amb un pas d’Ae sortim en lliure fins sota d’un desplom, en quatre passos Ae en tendència a lésquerra ens porta a un díedre per on pugem, sortim per l’esperó a una zona més fàcil. Encara haurem de superar un desplom amb un passatge atlètic Ae/V+ (6a). R5 25m.
El descens el fem amb quatre ràpels, primer de 30m, segon de 50m fins una feixa haurem d’anar a l’esquerra a buscar la R2. Un altre ràpel de 30m ens deixa a un altre feixa, anirem a l’esquerra a buscar la R1, des d’on amb un ràpel de 40m arribem a peu de via. De la R2 possiblement podem baixar amb un sol ràpel de 60m directe.
Per Remi Brescó i Joan Asín.
el tram obert el 17/01/15
tercer llarg
tercer llarg
arribant a la R3
terrassa de la R4
al desplom del cinquè
al díedre del cinquè llarg
FOTOCIM 

4 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Renoi quines vies més entretingudes ens heu deixat Joan!
Gràcies per la feinada!

joan asin ha dit...

Jaume son curtes però intenses on cal anar posant coses.

Joan Baraldes ha dit...

Felicitats per la via !!
Ja hi tenim més possibilitats per escalar-hi.
A veure quan hi tornem

Salut i a tibar

joan asin ha dit...

Joan a veure si t'animes a repetir alguna, el díedre Kantarin pot ser un bon començament. Records.