diumenge, 26 d’abril de 2015

ABELLA DE LA CONCA. TORRE XICA, Vies "MARIQUITA PÉREZ" i " LA PEPA"25/04/15. Amb el Jaume ens arribem a Abella de la Conca, amb varies propostes possibles, al final ens decidim per la Torre Xica. Comencem per la via “Mariquita Pérez” oberta en solitari per Remi Brescó, el març del 2013. Una curta aproximació des de la Iglesia del poble, ens deixa a peu de via, tascó encastat visible. Tot aquest pany de paret està ple de vies esportives., haurem de vigilar de no errar l’entrada a la via.


ressenya

La via té quatre llargs de corda, el primer entra per una marcada fissura en tendència a la dreta, per entrar a la placa i ara en tendència a l’esquerra fins superar un ressalt què ens deixa a una zona herbosa, d’aquí anem cap a l’esquerra a buscar la R1. El segon i tercer llarg segueixen dues bones plaques d’adherència, haurem d’anar navegant tot cercant el passatge. Al tercer llarg trobem un passatge de 6a, haurem d’anar per l’esquerra del parabolt. El quart llarg comença amb uns passatges atlètics de díedre per sortir a l’esperó què ens porta al cim. La via està equipada, cal portar 12 cintes exprés , nosaltres hem afegit un tascó i un alien vermell. Una bona via curta però intensa molt ben trobada, amb essència Remi Brescó. 
primer llarg
segon llarg 
inici del tercer llarg
en ple tercer llarg
quart llarg
cim 
Del cim fem un ràpel de 25m i baixem per una canal mig desgrimpant fins a retrobar el camí què ens porta al peu de via de nou. Com anem bé de temps anem a la via de "la Pepa" què comença a la dreta, oberta per Joan Baraldes i Antoni Alarcón el febrer de 2015. La via té dues entrades una arran del camí on és pot començar per un ressalt  de 5m equipat amb dos parabolts. Nosaltres anem a l’entrada original entrant per una feixa.  El primer llarg té una entrada vertical i atlètica què és deixa fer prou bé (V+), fem un altre ressalt i sortim a una zona herbosa, seguim pujant fins trobar la R1 en dos ponts de roca a terra. El segon llarg és de tràmit i discontinuo fem un curt ressalt equipat amb ponts de roca (IV+) i seguim obrint-se pas per una zona herbosa fins a peu de la gran placa. El tercer llarg és mantingut per placa amb una dificultat de V, anirà bé afegir algun alien. Al quart llarg sortim per la dreta amb passatges atlètics en els 2 primers  parabolts, la lògica ens porta anar cap a la dreta on és veu possible el passatge, però les assegurances van rectes, així què anem pels parabolts amb dos passos d’A0 (llàstima), un cop superat aquest tram la dificultat baixa i seguim per la placa fins el cim. Una via discontinua, equipada, haurem de portar 12 cintes exprés i un joc d’aliens.

Per: Jaume Galban i Joan Asín
arribant a la R1
ressalt del segon llarg
al tercer llarg
tercer llarg des de la R· 
inici del quart llarg 
quart llarg 
FOTOCIM

4 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Un bon parell de vies, enhorabona.

joan asin ha dit...

Gràcies Jaume

Joan Baraldes ha dit...

Ara ja només et falta la via Yolanda Cortes, a veure que et semblen la 3a. i 4a. tirades
salut i a escalar

joan asin ha dit...

Joan el darrer llarg si els parabolts estiguesim més a l'esquerra surt en lliure. La tercera tirada està molt bé. Salut.