dijous, 28 de maig del 2015

MONTSERRAT, MIRANDA DE LES BOÏGUES, Via MONTPART


27/05/15. Avui anem a investigar, volem fer la via Garcia Vidal a la Miranda de les Boïgues, una via antiga (com nosaltres) què sobre pas a cop de burins envellits. Un cop a peu de via comencem a pujar anant combinant el A0 i lliure, fins què en un tram on desploma és veu senyals què ha caigut un pam de roca, on deuria estar el burí, ho intento però al final, maillon i cap a baix.
Hem perdut una estona entre una cosa i un altre, així què com a pla B farem la clàssica Montpart, els companys no l’han fet.



Aquesta via és una de les grans clàssiques imprescindibles d’Agulles , va ser reequipada amb parabolts  i només ens faran falta 14 bagues exprés i una baga savinera pel darrer llarg.
La via té tres llargs de roca, el primer comença amb un tram de roca vertical i obligat de V+, per anar després en tendència a l’esquerra fins a una balma on fem la R1. El segon surt a l’esquerra i entra en una canal-díedre, ben equipat fins a sortir a una placa més ajaguda i sense assegurances fina arribar a la R2 al peu del gran díedre. El tercer llarg és el millor de la via i què per si sol paga la pena de fer aquesta via, comença per una placa ajaguda què és va posant vertical fins assolir el díedre per on anirem pujant, trobem un tram més vertical al mig on podem anar combinant el lliure amb algun pas d’A0, en lliure 6a. Dificultat obligada V+.

Via molt recomanable de les imprescindibles.
Per: Lambert Colas, Antonio Gómez i Joan Asín.

inici de la via Garcia Vidal
anem de burí a a burí

primer llarg via Montpart
inici del segon llarg

aribant a la R2

tram més vertical del díedre del tercer llarg
arribant a la R3
FOTOCIM

una cabra amb dues cries
 

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona, una via imprescindible, veig que vau començar per una altre, el croquis em despistava ja que la Mompart va força més a la dreta, recordo que del segon llarg vaih haver de caminar un bon tros fins entrar al diedre, què quin diedre eh!!!

joan asin ha dit...

No Jaume el cròquie està bé, està reequipada amb parabolts.