dilluns, 21 de setembre del 2015

ALÒS DE BALAGUER, ROCA GROSSA SUD, Vies: SOMNI KIOWA i REVENJA MODOC


19/09/15. A Alòs de  Balaguer  a sobre de la zona de “pic nik” tenim les Roques Prenyades, amb roca de conglomerat. Hi ha vies de caire d’aventura poc concorregudes. En Joan Vidal obre dues vies a la Roca Grossa, amb el seu estil deixant-les equipades amb parabolts per no patir però haurem d’escalar amb el seu punt picant, essent una bona opció per a coneix a aquestes Roques.
Al costat de la font de la zona de picnik , surt un corriol què en direcció a l’Oest va pujant fins a les roques prenyades, en 10-15 minuts.


Comencem per la via Somni Kiowa. El primer llarg comença amb un passatge desplomat en Ae i un cop superat anirem alternant els passatges en lliure amb A0/Ae, la preses son romes i dona certa angunia. Nosaltres vam anar directament a la R2, flanquejant des del últim parrabolt abans d’entrar a la R1. La R2 és penjada. Sortim a l’esquerra i encarem un altre desplom (Ae) i després ja ens deixem anar fins entrar a la R2. El tercer llarg comença amb uns passatges drets i després va perdent verticalitat a mida què anem pujant. El quart llarg fàcil de tràmit per arribar a dalt. Fem dos ràpels (R4-R2, R2-R0).
Ens hidratem una mica i anem cap a la Revenja Modoc . L’inici és curiós el primer parabolt està força amunt, per arribar-hi farem una mica el “Tarzan” per una figuera i poder agafar-lo. Un parells de passos d’Ae i ja anirem fent en lliure, més o menys, fins a la R1. De la R1 flanquegem a la dreta per sota d’un desplom i tornem a entrar a la placa, amb dos passatges d’Ae/A0 sortim a la placa què ens porta a la R2. El tercer llarg és molt bo d’anar fent per placa. El quart llarg torna a ser de tràmit amb un ressalt al mig. La baixada torna a ser amb dos ràpels. Nosaltres hem tornat a baixar per la via Somni Kiowa.
La Somni Kiowa ens ha deixat una mica de mal regust, anàvem amb l’idea de què seria més fàcil, però déu n’hi do amb el primer llarg i l’inici del segon en el nostre cas. En canvi la Revenja Modoc ens ha agradat molt, bona via de placa ben equipada i què és deixa fer. Si només volem fer una de les dos vies millor fer la Revenja Modoc.

DADES
Primera ascensió: Somni Kiowa febrer 2013, Revenja Modoc abril 2013.

Per: Joan Vidal.
Equipament: Totalment equipades amb parabolts de 10 i de 8.

Material: 10/12 Cintes exprés i estrep (opcional)
Dificultat obligada: V+/Ae.

Informació: lanochedelloro.

Per: Juan Carlos Sánchez i Joan Asín

treballant-se el primer llarg Somni Kiowa


inici del segon llarg

al tercer llarg

quart llarg de tràmit

al primer llarg Revenja Modoc

al segon llarg

inici tercer llarg

bona placa del tercer llrag

quart llarg

FOTOCIM

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Aquesta zona és ben curiosa, conglomerat al costat del regne del Calcari! veig que la lesió està oblidada Joan! gràcies per la informació, són unes vies que em fan gràcia de fa temps.

joan asin ha dit...

Jaume és una bona opció a tenir en compte. La lesió va recuperant a bona marxa.