diumenge, 24 d’abril del 2016

SERRA DE BUSA, Via TRABUCAIRES

24/04/16. Tornem a la idíl·lica Serra de Busa  aquest cop amb la intenció d’anar a la via Trabucaires. Anem per dalt (Pla de Busa), quan aparquem ja hi ha una cordada, d’escaladors locals, preparant el material, la pregunta a on aneu? A la Trabucaires, carai no hi ha ningú i les dues cordades anem amb la mateixa idea, amablement ell opten per anar a la Molondrios Paradise, moltes gràcies companys. Fem l’aproximació plegat i ens ensenyen un accés més ràpid, fent un ràpel de 50m per la via Paper, resseguim la paret direcció est, tot tafanejant les fissures i inicis de vies. La via comença uns 50m a la dreta de la via “Maneras de vivir”.
ressenya original d'en Joan Vidal
DADES
Primera ascensió: maig/juny 2014
Per: Joan Vidal
Equipament: Totalment equipada amb parabolts, pitons i ponts de roca.
Material: Portar semàfor d’aliens i friends fins el Camalot 1. Per a reforçar algun passatge. 15 cintes exprés i un estrep (opcional).
Dificultat: 6b+ en lliure, obligada V+/Ae.

Un cop a peu de via Juan Carlos agafa tres branquetes, la petita comença (Juan Carlos), la mitjana farà el 2º i 3er llarg (Felip) i la gran el darrer llarg (Joan). Un cop tirada la sort comença la funció.
Via vertical força assegurada, però què cal escalar, alternant plaques i díedres, amb un darrer llarg més variat. La roca és força bona tret d’algun passatge puntual.
Via curta però intensa d’anar fent. Recomanable.
Per: Felip Linares, Juan Carlos Sánchez i Joan Asín.

inici del primer llarg
a la placa del primer llarg
inici del segon llarg
segon llarg
inici del tercer llarg
mantingut tercer llarg
darrer llarg
arribant a la R4
FOTOCIM
de retorn pel PLA DE BUSA

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Veig que t'estàs aficionant a Busa Joan! segur que ja hi tens una línia ullada....

joan asin ha dit...

Jaume no donis idees, je,je,