dijous, 7 de juliol del 2016

CAMARASA, SABARDÓ, Via MAYOR-OLIVA

7/07/16. Hi ha dies què és van torçant a mida què va passant el temps. Avui el pla A era anar a Clua a la via Resistència Xoixone, buscant l’ombra en un dia què és presenta de “canícula”, però sorpresa li toca el sol, moments de dubtes i cap el pla B sense dubtar-ho gaire. Anem cap a Camarasa, on trobem al Jordi Marmolejo, presentacions i xerradeta, l’idea és anar a la Mayor-Oliva del Sabardó, en Jordi ens recomana l’entrada directa (V+).

Un cop a peu de via entrem per la directa, placa i fissura amb un parabolt a l’inici. Seguim ara pel marcat díedre poc equipat, atlètic i mantingut de fàcil autoprotecció (no anem gaire assortits de material no he trobat els aliens ni tòtems, però ens en hem sortit amb tascons, friends mitjans i camalot 1-2). Després del segon ensurt del dia, seguim per a Bingo. En Manel tiba fort el primer tram i és queda sense forces, va fins la R d’una via veïna de la dreta?? Moments d’incertesa, solucionat amb un ràpel fins a retrobar-nos. Seguim per la via de la dreta equipada amb parabolts (Ae/V+) fins a la R2, què coincideix a prop de la R1 de la Mayor-Oliva. Seguim de nou per la Mayor-Oliva, per l’esperó passatge de V seguit de placa fins el cim del Sabardó. Fem un darrer llarg, pas aeri  de l’agulla a la paret i un bon díedre d’autoprotecció fins a la R3. Per no perdre el tarannà del dia ens fem una mica d’embolic buscant el camí de tornada,  hem de pujar fins a trobar un marcat camí què seguirem cap a l’est i què ens retorna a l’aparcament.
En resum bona via d’autoprotecció, amb un primer llarg molt bo. La via està semi-equipada, haurem de portar joc d’aliens, friends fins el Camalot del 2, tascons i bagues exprés.
La canícula al final ha arribat, de retorn el termòmetre marcava 36º

Per: Manel Benavent i Joan Asín.

entrada directa i al díedre 
primer llarg
ràpel i llarg d'Ae/V+ de la via de la dreta
segon llarg de la Mayor-Oliva 
al díedre del tercer llarg
FOTOCIM
FOTOBIRRA

3 comentaris:

Csar Fdez ha dit...

Bon dia Joan
Crec que la via de la dreta és Never Give Up
http://logalldeponent.blogspot.com.es/2014/09/22-setembre-2014-camarasa-lo-sabardo.html

Csar Fdez ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
joan asin ha dit...

Gràcies Cèsar.