dissabte, 30 de juliol de 2016

ISLÀNDIA. TREKKING LANDMANNALAUGAR. ETAPA 1

29-30/07/16. El trekking de LANDMANNALAUGAR, diuen què és un dels més bonics del món i realment ens ho ha semblat, amb 6 etapes diferents, dormint en cinc refugis, on cada dia el passatge va canviant a quin més espectacular. Un festival de colors i contrastos, camps de lava, fumaroles, deserts de sorra negre, neu, boscos, sol, pluja, vent....una barreja què no ens deixarà indiferents.
El 29/07/16, sortim de la terminal 2 de l’aeroport del Prat (Barcelona), curiosament bastant puntual, quatre hores de viatge per arribar a Islàndia (2 hores menys de diferència, hora local). A l’arribada ja ens estan esperant de “Tierras Polares” l’agència amb qui hem contractat el trekking. Anem a un Albert on descansarem unes hores.

 30/07/16. A les 8h ja esmorzats ens venen a buscar amb un autocar 4x4, què ens portarà fins a Landmannalaugar, punt de l’inici del trekking. Primer un bany a les aigües termals al riu Landmannalaugar i després un pic-nic, per agafà força.

Primera etapa, Landmannalaugar- Refugi Hraftinnusker.
Recorregut: 12Km.
Temps aproximat: 4-5 hores.
Desnivell: +470m.
La primera part de l’etapa és més turística i concorreguda, primer trobarem un camp de lava, amb restes de obsidiana i després un camp de fumaroles, fins aquí trobarem força gent anant i venint. Passat aquest tram el camí va pujant per colines de riolita, amb passatges per neu perpètua fins arribar a un coll on ja veurem el Refugi Hraftinnusker punt final de l’etapa. Els refugis disposen de vaixella i fogons, on l’agencia prèviament ha deixat dipòsits de queviures.
El paisatge sembla què hagi estat pintat amb aquarel·les amb un constant canvi de colors i contrastos, què ens han deixat embovats durant tota la pujada.

apunt de començar
Landmannalaugar 

bany a les aigües termals


Obsidiana
Camp de lava
Camp de Fumaroles


a partir d'aquí ja deixem el tram més turístic

arribant al Refugi Hraftinnusker
FOTOREFUGI