diumenge, 11 de setembre del 2016

MONTSENY. LES AGUDES 1706m. Via TÀPIA-JOVER

10/09/16. Avui anàvem a ballar la Rumba i hem cantat el Colacao. Un altre bona via d’aquesta cordada Tàpia-Jover, amb un itinerari què va  flirtejant entre vies i la discontinuïtat de la no paret, a la recerca de fissures i díedres on haurem d’anar amb un bon assortiment de friends. Una via de caire clàssic què segurament no serà una clàssica, però imprescindible pels amants de l’autoprotecció. Hem fet la vuitena ascensió.

DADES

Primera ascensió: setembre 2014
Per: Jordi Tàpia, Bernat Jover.
Equipament: Poc equipada amb algun parabolt, pitons casolans i ponts de roca.
Material: Friends de l’alien blau al Camalot del tres, dupicant  Camalots 1,2,3 i aliens. Tascons i estrep.
Dificultat: obligada V+/A1.
Aproximació: Aparquem al Km 23,8 de la carretera de Santa Fe a Viladrau. Pugem per un camí fitat amb forta pujada, en uns 45min.
Descens: Del cim anem direcció al Turó de l’Home i al primer coll trobarem un PR què ens porta a Santa Fe, haurem d’anar per la carretera 1,8 Km aproximadament.



El primer llarg comença per una fissura a equipar on faran falta els dos Camalots del 3, sortida atlètica i haurem de pujar per un arbre, passatge estrany, després per terreny herbós fins a la R1.
El segon llarg és mantingut, comença buscant el passatge entre blocs direcció a un díedre inclinat d’esquerra a dreta, aquí la ressenya marcava un pitó en aquesta zona què no trobem, resultant estar més a dalt. Del pitó hem d’anar a buscar una fissura a equipar, al final hi ha un pitó què no és veu, tram molt mantingut A1/V+ (6a+/A0), després per terreny menys mantingut fins a la R2.
El tercer llarg, sortim amb uns passatges d’A0 per seguir per uns passatges desplomats , un cop superat seguim per un esperó fins a la R3.
El quart llarg és un canvi de reunió 60m a buscar el següent ressalt R4 2 burins i 1 pitó.
El cinquè llarg segueix un altre marcada fissura què haurem d’equipar, A1, sortida atlètica al final.
El sisè llarg segueix l’esperó fins a trobar la R6 dos parabolts de la via Terra incògnita.
El setè llarg flanqueja a la dreta fins a un bloc amb una baga, seguim per un díedre, després anem a la dreta on trobem un passatge estret entre blocs, un cop superat entrem en un terreny més herbós fins arribar a la R7.
El setè llarg surt a la dreta per un díedre 2 pitons V+/A0 (6a), anem a la dreta i pugem per placa fins a la R7, un parabolt.

En resum una via treballosa, amb passatges atlètics i d’artificial de flotants què no et deixa indiferent. Recomanable pels amants de l’autoprotecció.

Per Juan Carlos Sánchez, Joan Asín

primer llarg
primer llarg
segon llarg
segon llarg
tercer llarg
cinquè llarg
cinquè llarg
arribant a la R5
setè llarg
llibre de visites R7, hem fet la vuitena ascensió
vuitè llarg
vuitè llarg

FOTOCIM


2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Bona aquesta ! sembla mentida com es pot gaudir ben a prop de casa !!

joan asin ha dit...

Ei Jaume una bona via d'autoprotecció. Dura i treballosa