divendres, 23 de desembre del 2016

PUIG DE FONTLLETERA (2575m) I BALANDRAU (2584m) amb esquís

22/12/16. Avui canviem la roca per la neu i el material d’escalada pels esquís, ja en tenia ganes. Quedem amb l’Armando, el Ramón i l’Emili (malalts de neu) per anar a Vallter, sense un pla decidit, quan estem arribant veiem el Balandrau amb innivació suficient per poder fer-lo, així què dit i fet a més cap dels quatre l’hem fet amb esquís.
 Del poble de Tregurà de Dalt agafem la pista què porta a Ribes de Freser, primer asfaltada i després de terra, aparquem a la collet de la Gralla, el darrer tram hem trobat neu però amb un 4x4 és passa bé. Quan arribem hi ha un altre cotxe i ves per on és el Jordi amb el què coincidit en dues travesses pels Alps, ell va amb l’Isidre, així què farem l’ascensió plegat.

Hem fet un bon itinerari en cercle, enfilem per la carena cap el Puig de Fontlletera 2575m. Del cim baixem per la vessant NW uns 200m de desnivell i anem a l’esquerra a buscar el coll dels tres Pics, seguim per carena direcció al Balandrau (2584m) baixem per la vessant est anant a buscar la coma de fontlletera fins a la pista, què ens retorna al cotxe. Les condicions de la neu han estat força bones, és deixava fer bé, tret d’algun tram una mica crostosa.
Una jornada molt agradable, bon dia i bona companyia.
Per: Jordi, Isidre, Armando, Ramón, Emili, Joan.








FOTOCIM PUIG DE FONTLLETERA


FOTOCIM BALANDRAU

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Ei! esquiant Joan ! per la poca neu que hi ha encara us ha sortit una volta ben maca.

joan asin ha dit...

L'hem encertat Jaume. El Balandrau és podia fer i calia aprofitar-ho, curiosament cap dels quatre l'havia fet.