dimarts, 24 d’octubre del 2017

MONT-ROIG. AGULLA DELS PELATS. Via SORTIDA CAP ENDAVANT

23/10/17. Avui havíem quedat per escalar amb el Remi, també s’apunta el Lluís, mentre esmorzem comença el vall de propostes i al final aprofitant què portava el trepant i algun parabolt al cotxe, ens animem per obrir una via.

A l’agulla dels Pelats quan vam obrir la via Atak de Banyes ja vam dubtar en posar-nos a l’aresta, però en aquell cop no va tocar. Doncs bé, avui si.
Quan arribem a peu de via ja veiem què serà més treballosa del què pensàvem.
La via té tres llargs de corda, el primer és el més mantingut, el segon el més difícil i el tercer el més tranquil. La roca en aquesta zona va de bona a ”tetri”, on cal anar negociant, hem sanejat bastant però cal vigilar.

 DADES

Primera ascensió: 23/10/2017
Per: Lluís Parcerisa, Remi Brescó, Joan Asín.
Equipament: semi equipada amb parabolts de 10 a baix i 2 pitons, al segon llarg només 1 parabolt.
Material: Joc de Friends fins Camalot del 2 (3 opcional), 12 cintes exprés, alguna baga per savines, tascons opcional, estrep.
Dificultat: 6b/Ae. Obligada 6a/A1 a equipar.

Primer llarg, comença per un esperó compacta on cal anar buscant el passatge, passem per un zona de roca vermella i anem a la dreta a buscar un díedre obert, un cop superat arribem a una feixa, seguim directament per la placa amb tres passos d’Ae, amb sortida atlètica, seguim per la placa i flanquegem a l’esquerra per entrar a la R al peu d’un gran placa vermella. Nosaltres hem fet R amb els 2 primers parabolt de l’artificial. R1, 40m, 5 parabolts, 1pitó.

Segon llarg, directament per la placa vertical i mantinguda (atenció a la roca) fins sota d’un sostret, un cop superat (passatge difícil 6b) anem a la dreta a buscar l’aresta, pugem i flanquegem cap a l'esquerra fàcil (herbós) superem un ressalt i anem a buscar la R2 (aprofitem la de la via Atak de Banyes). 30m, 1 parbolt.

Tercer llarg, sortim a la dreta i seguim l’aresta fins el cim. R3 30m, 1 pitó, un pont de roca.

En resum una via treballosa amb un segon llarg difícil a equipar.

Per: Remi Brescó, Lluís Parcerisa, Joan Asín.

primer llarg
primer llarg
primer llarg
segon llarg
segon llarg
segon llarg
tercer llarg
tercer llarg
FOTO CORDADA

3 comentaris:

Mingo ha dit...

Enhorabona, Joan i companyia

joan asin ha dit...

Gràcies Mingo

Jaumegrimp ha dit...

Quin trio! ja ens heu deixat feina ha ha ha, com que ja ho has fet tot o gairebé tot t'has d'obrir les vies !