diumenge, 22 d’octubre del 2017

MONTSERRAT. SERRAT DE LES GARRIGOSES. Via MATARRATAS.


21/10/17. Aquesta via ja l’havia fet abans del reequipament i aquest dissabte amb el Xavi Díez quedem per anar-hi aprofitant de que no l’ha fet.
Avui tenim boira baixa a primera hora, però el dia ha estat esplèndid. Aquesta via està dividida en tres part, primer trobem un díedre, després seguim per una canal herbosa i un esperó ajagut i al darrer tram trobem tres llargs de corda interessants.
DADES
Primera ascensió: 1993
Per: Joan Armengol, Koki Gassiot, Sergi Parcerisas.
Reequipada: 2011
Per: Koki Gassiot, Jordi Mena, O. Boleda, C. Miró, I. Ventura.
Equipament: Pràcticament equipada amb parabolts de 10 a baix i de 8 als darrers llargs i algun pitó.
Material: Joc de Friends fins Camalot del 3, 13 cintes exprés, sobre tot pel tram del mig, llarg de flanqueig i reforçar algun passatge.
Aproximació: evident des de la cova de salnitre, seguim el camí de les Feixades (GR) fins a trobar el peu de via comença a la dreta de la via HOT DOG (nom pintat)
Descens: remuntar cap el nord passant pel cim i baixant fins el coll on trobem 3 ràpels 40,50,30. Seguim baixant per la canal fins a trobar fites què ens porten fins a una corda fixe, després pugem per un ressalt i en flanqueig anem a buscar el camí de les Feixades, sortim a prop de la cova del salnitre.

Primer llarg, és el més mantingut i difícil de la via, segueix un marcat díedre, la part final segueix per un díedre-xemeneia, amb vegetació. 12 parabolts, 45m.
Segon llarg, sortim a l’esquerra superem un ressalt i seguim flanquejant a l’esquerra a buscar una marcada canal per on pugem fins a la R2. 1 parabolt, 45m.
Tercer llarg, segueix la canal amb una dificultat de III,II al final sortim a l’esperó de la dreta i el seguim fins a la R3 120m a l’en samble o fent tirades al gust, abans d’entrar a la R trobarem un ressalt de IV-. Neta.
Quart llarg, seguim per l’esperó vertical a buscar una fissura, després va perdent verticalitat, per tornar-ne a guanyar abans d’entrar a la R sota d’un desplom.2 parabolt
1 pitó, 40m.
Cinquè llarg, en flanqueig a la dreta per una placa en adherència. Neta, 20m.
Sisè llarg, pugem uns metres per la canal de la dreta i sortim a buscar l’esperó de la dreta, el seguim i superem un tram desplomat, passatge atlètic, un con superat seguim fins el cim, trobem una R d’un altre via a la dreta. 2 parabolts, 50m.

En resum una via de caire aventurer, amb quatre bons llargs.

Per: Xavi Díez, Joan Asín.

primer llarg
primer llarg
primer llarg
primer llarg
segon llarg
tercer llarg
canal i part final de la via
tercer llarg
quart llarg
quart llarg
quart llarg
cinquè llarg
cinquè llarg
sisè llarg
sisè llarg
sisè llarg
sisè llarg
FOTOCIM