dijous, 26 d’octubre del 2017

JORDÀNIA. WADI RUM. JEBEL UM ADAAMI 1.832m

9-10/10/17. Després dels dos dies trepitjant Petra, marxem cap el Wadi Rum. Quan arribem a l’entrada tenim un problema amb la Policia Turística què diuen què som un grup (9) i què hem d’anar amb una Agència de Jordània, no entenem rés, després d’una bona estona de negociació la Txus se’n surt i podem passar. Al poble de Rum contactem amb l’oficina del Camp Beduí què teníem reservat. El Camp està dins del Wadi Rum a la vessant oest del Jebel Khazali. Concretem què farem els cinc dies què tenim previst estar-hi. Posem un vehicle i un conductor/acompanyant “Alà” què estarà amb nosaltres.

RUM
D’anada al Campament ens fan un recorregut turístic, passant per: la font i casa de Lawrence, pugem i baixem una duna vermella, visita al passadís del Khazali on hi ha inscripcions antigues, la roca del Bolet, ens arribem fins el Pont de Roca de Um Fruth on hem de fer una grimpada i tastem l’adherència de l’arenisca, acabem amb una espectacular posta de sol des d’Al Ghuroub i a les 18,30h arribem al “Bedouin Camp”
A les 19,30 h sopar i després foc i música típica, això serà cada nit.




Font de Lawrence

casa de Lawrence
pujant a la duna vermella
baixant duna vermella
el bolet 
passadís del Khazali
pont de roca Um Fruth
posta de sol a Al Ghuroub
Bedouin Camp
10/10/17. Ens aixequem a les 7h i després d’esmorzar sobre les 8,15h sortim amb el cotxe i fem 40km endinsant-nos al desert cap el sud, travessant el bonic i solitari Wadi Saabit. El vehicle s’atura al peu del Jebel Um Adaami (1.832m) què és el cim més alt de Jordània. L’ascensió és fàcil amb alguna grimpada, amb 370m de desnivell i una hora de pujada més o menys. Al cim podem gaudir d’unes vistes immenses, muntanyes arreu i desert, tant de Jordània com d’Aràbia Saudita.  Dinem en un agradable racó. De tornada teníem previst passar pel desert blanc, però hem punxat una roda i després de reparar-la, decidim retornar al Bedouin Camp.
















FOTOCIM