dijous, 9 de novembre del 2017

PLAQUES DE CAL BARRICÓ. Via AIGUA i TABAC.

7/11/17. Fred molt fred, ja el tenim aquí. Quedem amb el Josep per sortir li proposo anar a les Plaques de Cal Barricó, un dels llocs pendents i “bingo” ell tampoc hi ha estat. Com és la primera visita a la zona la proposta és la via Aigua i Tabac, sembla què és la clàssica de la zona juntament amb la Coata. Esmorzem i fem una mica més de temps, però al final ens animem.
Haurem d’aparcar a les Coves de Ribes, entre Capdevànol i Ribes de Freser. Agafem la pista de la dreta (cadena), trobem un altre cadena, seguim fins a un gran prat (Runes de Cal Barrico) davant ja tenim les plaques de Cal Barricó. Nosaltres hem agafat una camí amb marques vermelles què ens allunyen de la paret, dubtem rectifiquem i ens fem un embolic, acabem tornant al pla. Un altre cop al pla, pugem a la part alta del prat, a la dreta surt un corriol amb fites què ens porta al peu de la paret.
Entre una cosa i un altre ja és bastant tard quan comencem a escalar.
El lloc és molt agradable i tranquil un bon racó. La roca és calcària molt bona, a peu de via trobem el nom pintat i la graduació dels llargs.

La via té quatre llargs de corda, està totalment equipada amb parabolts i amb 15 cintes exprés tindrem prou. L’escalada és atlètica amb algun passatge de placa en adherència. Al primer llarg trobem dos desploms el primer amb una bavaresa i el segon buscant una presa alta què ens ajuda a passar-hi, R1 incòmoda. El segon llarg té una sortida de placa fina, millor passar per l’esquerra del segon parabolt , seguim per díedre i placa fins a la R2. El tercer llarg és molt curt, sortim a la dreta pugem per un ressalt i sortim a una feixa. El quart llarg és per placa mantinguda i vertical on anirem trobant preses. La R4 és incòmoda, en el nostra cas el primer s’ha despenjat i el segon l’ha fet en “top rope”. Fem un ràpel curt fins a la R2 (20m) i un altre de  60m fins a peu de via. L’orientació és sud-est i  sobre les 15h ja comença l’ombra i el fred  així que donem per acabada la primera visita a aquest agradable lloc, de ben segur què hi tornarem.
Recomanable.
Per: Josep Solé, Joan Asín
primer llarg
primer llarg
segon llarg
segon llarg
tercer llarg
tercer llarg
quart llarg
quart llarg
FOTOCORDADA

6 comentaris:

joan ha dit...

salutacions Joan,
l'últim llarg és de traca i mocador. Un dels millor cinquens del Ripollés !!!
va a seguir tibant !

joan asin ha dit...

Ei Joan, no havíem estat, el lloc ens ha agardat hi tornarem de ben segur. Records.

Els visas ha dit...

Felicitats companys,
Una molt bona via per tastar la zona.
De ben segur que tornareu, ara quan fa fred és un bon racó
Salut i metres
Josep

joan asin ha dit...

Una bona descoberta Josep

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona parella! llàstima d'anar tard, ja que a la feixa de dalt tens un xiqui-parc de vies a quina mes maca. La Cotaca no t'agradarà tant, vau començar per la, per mí, millor via de la zona.

joan asin ha dit...

El lloc ens va agradar molt, de segur què hi tornarem Jaume.