dimecres, 30 de maig de 2018

BARRANC FONDO. Via L'ADOPTADA.

30/05/18.Tornem a dubtar, apostem per anar cap a Ponent i acabem escalant sota la pluja. Ens trobem a l’Hotel del Bruc i marxem cap a Sant Llorenç de Montgai, parada per agafar forces a Can Pere de Camarasa. El dia està ennuvolat, mirem el radar, surten ganes d’anar al Barranc Fondo, així què al final ens decidim per anar-hi.

Anem per a dalt, venint de Camarasa, quan arribem a l’alçada de pla Paret de l’Os agafem la pista a Vilanova de la Sal i seguim cap a La Pedra. Haurem de fer uns 2,5Km, després d’una corba i contra-corba una mica més endavant trobarem un un lloc a mà esquerra per aparcar el cotxe, fites. Agafarem un corriol direcció sud i què porta a la carena, fites (sempre a l’esquerra). Trigarem uns 10/15 minuts. Un cop localitzat el final de les vies (hi han Fites), rapelem per la via L’Adoptada en un ràpel de 60m.

Un cop a peu de les vies, el Manel Benavent, Antonio Gómez i Josep Estruch, s’enfilen per la via Totxa Petra i amb la Isabel Notivoli anem a la via l’Adoptada.

Just quan comencem comencen a caure gotes i van agafant embranzida fins a ploure amb una certa intensitat, sobre tot al segon llarg. Hem acabat  fent tota la via sota la puja amb la paret mullada. Com sol passar a l’arribar al cim a parat, una estona però.


DADES

Primera ascensió : 2015
Per: A. Rovira, J. Bernat.
Equipament: totalment equipada amb parabolts.
Material:10 cintes exprés, joc aliens (opcional) .
Dificultat: 6a+. Obligat V-V+/A0
Catalogació: **S1,5
Roca: Calcari.

La via té tres llargs de corda, reunions equipades per a rapelar. Escalada de placa amb algun passatge atlètic, cada llarg té el seu passatge. Hi ha algun tram sanejat què fa estar atent. Ha nosaltres ens ha agradat, bona per combinar amb la Totxa Petra i/o Malalts de Roca.

Per: Isabel Notivoli, Joan Asín.


FOTOCIM

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

La pluja ens persegueix brrr! tanmateix heu fet la via, aquesta et faltava eh! però hi haurem de tornar am neumàtics de sec per disfrutar.la eh Joan!

joan asin ha dit...

Ei Jaume, aquesta via és bona, llàstima de l'aigua.