dimecres, 6 de juny de 2018

PENYA-SEGAT DE LA FALCONERA. Via SAME+GOOD JOINT.


5/06/18.Des del 1 de juny ja és pot escalar a la façana de mar al Penya-segat de la Falconera al Garraf. Aprofitant l’efecte guia què ha donat a coneix-a algunes vies, poc conegudes, anem a fer la via GOOD JOINT. Primer haurem de fer la via SAME fins el cinquè llarg (llarg difícil de la SAME). A partir de la R5 haurem de fer un flanqueig aeri a la dreta amb força ambient fins a un marcat díedre i seguim en tres llargs fins el cim.


Via SAME
Primera ascensió 1972
Per: Josep Sánchez, Ramón Martínez.
Equipament: Una mica de tot, espits, burins, parabolts químics, pitons ponts de roca.
Material: Cintes exprés, joc de friends de l’alien negre al Camalot 3, tascons, al cinquè llarg podem posar-hi micro-firiends i/o tascons petits.
Dificultat: V+, al cinquè llarg, la resta IV/IV+.

Fem quatre llargs en flanqueig sentit oest, alternant passatges de IV/IV+ i altres caminant per feixes. Anirem trobant coses i podem afegir-hi flotants  o llaçar alguna savina.
El cinquè llarg, fem un passatge atlètic per accedir a una placa fissura-da per un pugem i anem a l’esquerra a buscar un balcó on fem la R5.

A partir de la R5 seguim per la via GOOD JOINT.

Via GOOD JOINT
Primera ascensió 1984
Per: Domingo María, Joprdi Pueyo.
Equipament: Testimonial, només hi ha un pitó al sisè llarg i  2 parabolts al setè llarg.
Material: 12 cintes exprés, joc de friends complet de l’alien negre al Camalot 3, tascons.
Dificultat: Obligada V+ a equipar.

Nosaltres l’hem fet en tres llargs de corda.

Primer llarg, pugem pel díedre i flanquegem a la dreta a buscar un pitó, on hem de baixar una mica i seguir flanquejant fins a un díedre per on pugem fins què desploma, sortim per la placa de la dreta i en tendència a la dreta anem fins a trobar la R1 (2 parabpolt+burins).

Segon llar, sortim a la dreta i pugem directament per un ressalt, passatge atlètic(parabolt), seguim per placa i anem a la dreta a buscar una gran llastra desplomada, on hem podem fer uns passatges en oposició fins arribar a un altre parabolt, aquest tram hi ha fissura i podem amanir-ho al gust (friends petits mitjans). Aquest tram fins el segon parabolt és molt exigent. Després seguim en tendència a la dreta fins arribar a sota d’un desplom on hi ha un burí, cal reforçar per fer la R2.

El darrer llarg, sortim en bavaresa per una fissura i després per díedre fins el cim, hem de fer un passatge a l’esquerra per trobar la R3 2 ponts de roca.

De la R8 per nosaltres, seguim caminat i grimpant fins a l’areta. Anem al pas de la Mala Dona i baixem pel camí de la cantera.

Una bona i exigent combinació què no et deixa indiferent, a nosaltres ens ha agradat. Recomanable pels amant de vies d’aventura on cal treballar-les. No apta pels amants de vies equipades.

Per: Isabel Notivoli, Manel Benavent, Joan Asín.

FOTOCIM

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona ! qui ho diria en ple mes de juny escalant aquí !!! com està enguany el temps.
La travessa es veu maca i la resta de via com expliques ha de resultar entretinguda.

joan asin ha dit...

La combinació queda molt bé Jaume, la GOOD JOINT exigent..