dilluns, 24 de desembre del 2018

GANIVET DE BÒIXOLS. Via BALCÓ DEL VOLTOR

22/12/18. Feia temps què volia anar a treure el nas a la Via Diamant en Brut a la Serra de Sant Joan, al Juan Carlos ja li va bé. Amb la poca informació què tenim, després de buscar el punt on deixar el cotxe amb alguna anada i tornada al final el trobem. La pujada fins a la paret ens ha costat una hora quart amb fort pendent. El sol és deixa notar i arribem força acalorats a peu de via. La via està totalment neta i costa d’encertar l’entrada al final sembla què l’encertem. El Juan Carlos va pujant fins a una savina on fa reunió a uns 40m on troba una baga. La continuació no la veiem clara després de provar varies opcions i decidim de baixar, amb la cua entre cames.
Un cop al cotxe i com ja és tard pensem en anar al Ganivet del Bóixols com a consolació.





 Aparquem just a la carretera i baixem un esperó herbós fins a peu de la paret. La via comença a la dreta d’una fissura díedre  per la gran placa, espit visible a uns 5 m.
La via és sorprès l’hem trobat molt mantinguda i vertical, amb assegurances espaiades on cal anar cercant els passatges. Un cop a l’aresta cal fer l’aèria  aresta fàcil però amb ambient.

DADES
Primera ascensió: 8/12/2007
Per: Antxi Cardús, Llorenç Vallès.
Equipament. Semi equipada amb espits i pitons.
Material:   Semàfor d’aliens i algun friend fins el #3, 10 cintes exprés.
Dificultat: V+
Orientació: Sud-est
Observacions: Via més exigent del què sembla a primer cop d’ull.
Primer llarg, comença amb un passatge difícil i atlètic fins el primer espit, després cal anar en tendència a la dreta per una placa molt mantinguda.
Segon llarg, sortim a la dreta a buscar un pitó i després anem en tendència a la dreta fins a un esperó (espit), on cal flanquejar a la dreta i pujar per una placa díedre fins trobar la R2 un espit a reforçar.

Tercer llarg, sortim a l’esquerra i pugem ditectament per un díedre fins a l’aresta, la seguim fins trobar la R3 2 espits.

Quart llarg, per l’aèria aresta fins el coll.

Avui no hem tingut un bon dia, però de tant en tant ja va bé per posar-te al teu lloc.

Per: Juan Carlos Sánchez, Joan Asín.









FOTOCORDADA

4 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Vaja amb la vieta de la Serra de Sant Joan ! però una retiradaa temps és una victòria Joan, i ja sé que et costa molt recular, he he....però la torna ha estat prou bona, es veu imponent aquest Ganivet, me l'apunto.

joan asin ha dit...

Ei Jaume, la via Balcó del Voltor, està molt bé i força exigent.

laura pi ha dit...

Ja veig que no sóc l'única en sortir amb la sensació que la via et fa escalar més del que la ressenya dóna a entendre! Escalada pintoresca en un lloc singular, bona tria ni que sigui com a segona opció!

Salut, tàpia i alegria

joan asin ha dit...

Ei Laura déu n'hi do amb l'opció B, et fa estar atent...Un racó curiós