diumenge, 20 d’octubre del 2019

CORÇÀ. PARET DEL PONT DE ROCA. Via SPECTRA.


19/10/19. Avui anem a conèixer un nou racó per a nosaltres a Corçà, la paret del Pont de roca on el Remi Brescó ha fet una bona campanya obrint unes quantes vies de 3-4 llargs, també hi han dues del Luichi amb el Josep-s Estruch i Solé.
Amb el Felip, Juan Carlos i Manel anem a la via Spectra i el Josep i la Isa van a la Smile.
La via té un equipament auster, 2 parabolts al primer llarg, 1 al segom i quatre al quart. Haurem de portar un bon joc de friends repetint algun.

La via té tres llargs de corda, el primer per placa. El segon per una fissura-bavaresa. El tercer és el més exigent i mantingut, primer per una fissura seguit d’una bavaresa a equipar, un cop superada anem a la dreta a buscar l’esperó què seguim fins el cim, aquest llarg és de 50m i hem de vigilar amb el fregament, és aconsellable muntar reunió al peu de l’esperó final.

Quan fem els ràpels estem a l’hora “tonta” és aviat però tard per a fer-ne un altre vist com son d’entretingudes les vies. El Josep i la Isabel també en tenen prou així què per avui ho deixem estar, ja coneixem un nou racó.

Una bona via per a posar-hi flotants, amb passatges atlètics. Recomanable si ens agraden aquest tipus de vies.

Per: Juan Carlos Sánchez/Felip Linares, Manel Díaz/Joan Asín.


DADES

Primera ascensió: 2013
Per: Remi Brescó.
Equipament: algun parabolt.
Material: 12 cintes exprés, joc de friends fins Camalot 4, repetir mitjans i grans (opcional), tascons.
Roca: Calcari.
Dificultat: V+ a equipar.
Orientació: Sud-oest.

Aproximació: Des de Corça hem d’anar direcció a la Pertusa, aparcar en un gran aparcament. Tenim la paret al davant, aproximació evident per corriol i intuïció.

Descens: Per la via Ponent, nosaltres hem baixat per la via Díedre de l’Avi Florenci, amb dos ràpels 60-40m o en dos de 50m en aquest cas el segon des d’un arbre improvisat (nosaltres anàvem amb cordes de 50m).
primer llarg

primer llarg

arribant a la R1

Juan Carlos al primer llarg

segon llarg

segon llarg

a la bavaresa del tercer llarg







Felip rapelant

FOTOCORDADES

FOTOGRUP

2 comentaris:

Mingo ha dit...

Enhorabona equip.
Aquesta les havia mirat, al llibre que molts ens hem comprat, a veure si agafo una mica mes de força a l'articulació i anem algun dia, ara que visc a Lleida.

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona ! bona colla us heu aplegat . Encara no tinc la nova guia, veig que tú ja li estàs traïent el suc.
El Remi no para !