dijous, 12 de març del 2020

PELADET ORIENTAL. Via MADURITAS CALIENTES.

11/03/20. Aquesta via la vaig fer l’any 2007 i és l’única què no tinc piulada al bloc de totes les què fet en aquest racó del Montsec. Feia dies què tenia l’idea però avui ha estat possible. Aquesta via és de les clàssiques de la paret i una de les imprescindibles, què cal fer.  La via només té quatre llargs de corda mantinguts i vertical, amb passatges atlètics què et deixen bon regust. Totalment equipada, però amb allunyament de les assegurances, quan la dificultat baixa.
Avui ens hem ajuntat una bona colla, 2 cordades han anat a la via “NAG TRIO BAND”, dues més a la “Dos Birras i unes Braves” i nosaltres a la Maduritas Calientes, així què hem estat distrets. El dia ha estat de primavera avançada i hem tingut calor, si segueix així aviat haurem de cercar les ombres.

Avui hem anat per la pista de dalt fins a prop de la Portella Blanca, on fem l’aproximació en baixada. El peu de via és evident una marca a peu de via i un pont de roca a uns 5m.

 DADES

Primera ascensió: abril 2006
Per: Pepe Pueyo, Nico Contreras, Sergi Rossell.
Equipament: totalment equipada amb parabolts.
Material: 12cintes exprés, friends fins 0,75, estrep (opcional).
Dificultat: 6a. Obligat V+/A0
Orientació: sud
Roca: Calcari.


Primer llarg, entrada contundent i obligada per arribar al pont de roca i el primer parabolt, després sense baixar la guàrdia anem pujant fins a la R1, 40m mantinguts i atlètic.

Segon llarg, sortim a la dreta i pugem per un díedre, anant en tendència a l’esquerra per terreny més ajagut fins què girem a la dreta i pugem per una fissura-díedre, passatge clau del llarg, 6a o V+/A0, després seguim fins a la R2, la dificultat va minvant a mida què anem pujant.

Tercer llarg, sortim en tendència a la dreta a buscar un esperó per on pugem, vertical i bones preses, assegurances distants.
Quart llarg, la textura de roca canvia, ara més arrodonida , el llarg va per on més tira passant per dos desploms importants 6a o V+/Ae la resta anar fent fins a la R4 al cim.

En resum una via curta, intensa què no et deixa indiferent, Imprescindible de la zona.

Per: Isabel Notivioli, Jordi Puyal, Joan Asín.

primer llarg

primer llarg


primer llarg

arribant a la R1
segon llarg


arribant a la R2

segon llarg

tercer llarg

tercer llarg

tercer llarg

quart llarg

quart llarg

quart llarg
FOTOCIM