dimarts, 20 d’octubre del 2020

TERRADETS. PARET DE LES BAGASSES. Via CADE.



19/10/20. Una trucada de la Eulàlia Sancho proposant-me de partipar amb la filmació de la via CADE què tenen prevista filmar "Estimball films" i què han tingut la baixa dels dos components de la cordada què teníen emparaulats. Doncs dit i fet. El diumenge a la tarda ens trobem a Terradets i comentem la jugada, amb la Eulàlia, Miquel Vilaplana, Miquel i Vicenç. El dilluns a les 9h ja estem a l'aparcament, però fa molt vent-fred, dubtem i al final anem a peu de via. Sí hem de fer la via no podem trigar a entrar a la paret, així què ben abrigats comença el festival. Els primers llargs els filmarant amb "dron", amb serts problemes pel vent.

La cordada la formarem tres, el Ramir i jo mateix farem la cordada i el Vicenç anirà al mig filmant. Començo i els dos primers llargs els faig amb les mans gelades, després sembla què van reaccionant tímidament, fins a sobre del Dau on ja ens toca el sol. Canvíem i segueix el Ramir tres llargs més fins al peu de la placa "la laboriosa". Segueixo amb un pas d'Ae i després per la bona placa fins a una feixa. Un llarg flanqueig a la dreta, caminant, fins què el desplom dona pas a una placa-díedre què ens porta a la Feixa, on ens trobem amb l'equip de filmació. Una parada tècnica i seguim, ara encapsa-la el Ramir, quatre llargs fins al peu del mur. Tot aquest tram i el mur ha estat seguit per un "dron", ara amb bones condicions. Segueix-ho pel mantingut mur i els altres tres llarg fins el cim. Una bona jornada diferent, tota un agradable experiéncia. Baixem i ens retrobem per menjar quelcom. Gràcies per l'experiencia.

Per: Ramir Aparisi, Vicenç Mans, Joan Asín.




Primera ascenció: 1963

Per: F. Abelló, E. Gil, E. Civis, E. Collins.

Re-equipada: 1992

Per: J.V. Ponce, J. Marmolejo, X. Michelena.

Equipament: força equipada.

Material: 14 cintes exprés, joc de friends fins#2, tascons, bagues per savines i estrep.

Dificultat: V+/Ae.

Roca: Calcari, relliscós a trams.

Descens: Seguir la carena cap a l'est, camí fitat fins a trobar dos ràpels (45-25) què ens deixen al camí de baixada de la Feixa.

Orientació: sud.

primer llarg


equip de filmació



















FOTOCIM



1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Renoi Joan, artista de cinema !!! quina presió no? Enhorabona per la via i l'estrena com a actor principal