dimarts, 10 de novembre del 2020

PARET DE LA RUFA. Via SONS AMAGATS.


9/11/20. Aquest dilluns acompanyo al Pascuti i Ramir què van a la via Sons Amagats. Una via què repeteix-ho de tant en tant, avui aprofitem per canviar alguns ponts de roca, què estaven resecs (ja tenen 9 anys). Bona jornada amb temps fred a primera hora.

Per: Pascuti (Joan Pascual), Ramir Aparisi, Joan Asín.



DADES

Primera ascensió: dos atacs el 9-30/04/2011

Per: Llorençs Vallès, Joan Asín

Primera ascensió integral: 8/05/2011.

Per: Arantxa Cardús, Lloreç Vallès, Joan Asín.

Equipament: Pràcticament equipada amb parabolts, pitons, ponts de roca.

Material: 12 cintes exprés, joc de friends fins #2, bagues per savines i per canviar ponts de roca.

Orientació: sud

Dificultat: V+.

Aproximació: es fa en uns 40 minuts, com si anéssim a la sud de la Naireda, però un com passat el riu anem a la dreta a buscar un torrent (fites). Seguim el torrent i agafem el llom de la dreta  per seguir-lo fins a la base de l'agulla de Canelles. Flanquegem direcció Est per anar a buscar una marcat coll. Baixem uns metres fins a trobar unes fites, seguim arran de paret fins el peu de via, fita i fletxa picada.

Descens: l’hem tornat a fer per la baixada de la Narieda, de la R7 seguim pujant fins a la carena i anem cap l’oest a buscar el coll de la baixada.

Els tres primers llargs segueixen una plaques a la dreta d'un marcat díedre, escalada mantinguda en el V grau amb passatges de V+.

El quart llarg, segueix unes plaques ajagudes amb tendència a la dreta, flanqueig per placa d'adherència sota d'un desplom. El cinquè llarg surt directament per una placa i segueix en tendència a la dreta fins el peu d'una placa/esperó. El sisè llarg puja per l'esperó i segueix per placa mantinguda fins a sota d'un sostre. El setè llarg surt a l'esquerra i després d'un passatge atlètic la placa s'ajeu.
primer llarg


segon llarg



tercer llarg

quart llarg

cinquè llarg




sisè llarg






setè llarg



FOTOCIM