dijous, 10 de desembre del 2020

SÒCOL DEL MONT-ROIG. Via ALPINISTES DE SECÀ.

 9/12/20. Al Sòcol del Mont-Roig s'han obert tres línies noves, avui amb el Xavier i el Josep anem a fer la via Alpinistes de secà. Aquesta via va ser oberta el juny del 2018, però no és va publicar fins el 2019.  La via és de caire d'aventura i cal equipar tret de la variant del tercer llarg què va per una placa equipada amb parabolts, l'original va per un díedre a l'esquerra. A la via trobarem algun pont de roca i bagues en savines, només un parabolt per assegurar un passatge desplomat a l'inici del quart llarg. Dificultat de V+ de bon equipar on entra de tot, un tram de 6a al tercer llarg. Roca bona en general tot i què encara cal vigilar en algun punt, així com una mica herbosa en algun tram, què amb el pas de cordades pot millorar.

Via de caire d'aventura a equipar, recomanable en el seu estil.

Per: Xavier Oliva, Josep Santasusana, Joan Asín.



DADES
Primera ascensió: juny 2018
Per: Oriol Beà, Xavi García.
Equipament: desequipada, tret del tercer llarg, ponts de roca i bagues en savines.
Material: 14 cintes exprés, joc de friends fins C-3, repetir mitjans, bagues per savines, tascons opcionals.
Dificultat: 6a. Obligada V+/A0 a equipar.
Roca: Calcari, bona en general, a controlar en algun passatge puntual.
Orientació: sud-est.

Aproximació: evident des de la carretera, alguna fita la via comença a prop de les xarxes de protecció, corda fixa i fletja picada.

Descens: Desde la R6, seguim un camí què va carenant el sòcol cap a l'oest, fins un canal per on baixem amb alguna desgrimpada. Trobarem una instal·lació de ràpel (50m) i després podem fer un altre de 25m o desgrimpar. baixem uns metres per la canal i sortim a la dreta on anirem trobant fites què ens porten a la carretera.

Primer llarg, seguim un díedre a equipar amb uns primers passatges exigents, què t'agafen fred, després ja és deixa fer millor.

Segon llarg, de tràmit, fem un ressalt i seguim caminant per una feixa cap a la dreta fins el peu del gran díedre. R2 a muntar.

Tercer llarg, l'original va per un díedre però és millor seguir per la placa de la dreta equipada amb parabolts, fins el peu del gran díedre.

Quart llarg, segueix íntegrament el díedre a equipar, només trobarem 3 ponts de roca, dificultat de V+, amb un tram de 6a. Fissura de bon equipar on entra de tot.

Cinquè llarg, sortim a la dreta fins sota d'un desplom vermell, un parabolt què protegeix el passatge en marca el camí, un cop superat seguim per un díedre, R5 a la dreta 2 parabolts.

Fem un canvi de reunió en tendència a la dreta a buscar el peu d'un díedre.

Sisè llarg, seguim pel díedre i sortim a una feixa, anem a buscar el peu d'una gran xemeneia-díedre.

Setè llarg, pugem per la gran xemeneia-díedre, quan s'acaba hem de seguir per la placa de l'esquerra un pont de roca ens marca el camí, si seguim recta sortirem pel darrer llarg de la via Jaumet (com ens ha passat a nosaltres).
primer llarg

segon llarg

tercer llarg

quart llarg

quart llarg

quart llarg

arribant a la R4

inici del cinquè llarg

arribant a la R5

sisè llarg

setè llarg

setè llarg

FOTOCIM

2 comentaris:

Josep Santasusana ha dit...

Dia de retrobaments, ahir...

Ori ha dit...

M'alegra veure que es va repetint la via i encara més que us hagi agradat.
Oriol Beà