dijous, 10 de juny del 2021

BOLETA PORTELL ESTRET. Via IGLESIAS-TORRES-CASANOVAS.


9/06/21. L'Albert Iglesias és va crear una D.O. pròpia, línies per on més tira obertes a cop de burins. La via Iglesias-Torres-Casanova puja pel vertical esperó de la Boleta del Portell Estret. Via de "pedalada", alguns passatges amb material envellit és faran utilitzar plaquetes i invents, trencant la monotonia. 

Via Recomanable en el seu estil. Una clàssica Montserratina.

Per: Josep Estruch, Juan Carlos Sánchez, Joan Asín.



DADES

Primera ascensió per: 19/06/1966
Per: A.Iglesias, C.Torres,J.Casanovas.
Equipament: Totalment equipada, parabolts,burins, espits, pitons.
Material: 25 cintes, 2 plaquetes recuperables i algun invent baguetes.
Roca: Conglomerat.
Orientació: nord-est. Ombra a partir de mig matí.
Dificultat: Ae/V.

Aproximació: De Can Maçana hem d'agafar el GR direcció Santa Cecília, trobarem indicador, hem d'anar cap el Coll de Porc i després un altre trencall al Portell Estret. El camí passa pel peu de l'esperó, haurem d'entrar per un corriol. 1h més o menys.

Descens: Un ràpel de 25m cap el sud, baixem per una canal, flanquegem a l'esquerra fins què veiem clar baixar al Portell Estret, on agafem el camí què ens retorna a Can Maçana. 1h més o menys.

La via està totalment equipada, amb algun parabolt intercalat, alguns burins-espit a envellits on necessitarem alguna plaqueta, o invents.
Els dos primers llargs son on haurem de fer servir els invents. Escalada d'artificial amb algun passatge en lliure, inici de la via i quart llarg.

Via Recomanable en el seu estil.


primer llarg


segon llarg


R2

tercer llarg



quart llarg




cinquè llarg



FOTOCIM