dimecres, 30 de juny del 2021

AGULLA DE BENAVENT. Via POLIZEI.

30/06/21. Avui volíem anar al Pirineu però la predicció donava pluja? dubtem i al final anem a Benavent cercant l'ombra què avui no era necessària. A l'Agulla de Benavent el 2019 és van obrir dues vies, la Polizei i la Joan Cerdà. Dues vies amb dos estils, La Isabel i el Joan Vidal, és fixen en un marcat esperó (per on més tira) i comencem les curoses tasques d'obertura, sanejant i equipant la via(D.O. Joan Vidal). El Remi què tenia l'ull ficat en un díedre, obre la seva línia amb el David García, aquesta amb D.O. Remi, certa exposició i alguns trams de roca a controlar. Al tercer llarg de les dues vies acabant coincidint en el darrer terç i R3 per sortir conjuntament les dues al cim.


Nosaltres hem fet les dues, començant per la Polizei, més austera i amb trams d'exposició. Les assegurances allarguen i al primer llarg pot anar bé una "tramposa" llarga. Un cop al cim hem baixat amb tres ràpels per la via Joan Cerdà (10-30-50).

Una via curta, intensa què no et deixa indiferent.

Per: Juan Carlos Sánchez, Joan Asín.


DADES

Primera ascensió: 07/06/19
Per: Remi Brescó, David García.
Equipament: Totalment equipada amb parabolts i algun pitó.
Material: 10 cintes exprés, estrep i semàfor aliens opcional.(tramposa llarga)
Dificultat: 6a. Obligada V+/Ae
Orientació: oest
Roca. Conglomerat

Aproximació: Evident des de la carretera a la dreta del Poble de Benavent. La via comença a la canal què hi ha al darrera d'un petita agulla al peu de l'Agulla de Benavent.

Descens: en ràpel per la via Joan Cerdà (10-30-50)

Primer llarg, pont de roca i pitó visible, pugem verticalment i anem en tendència a la dreta lleugerament roca a controlar i allunament de les assegurances, fem algun pas d'Ae/A0. Passem un ressalt vertical i flanquegem a la dreta a trobar la R1.

Segon llarg, sortim amb un passatge atlètic i seguim per un esperó vertical, la roca millora, fins què flanquegem a la dreta a buscar el díedre, pugem per l'esquerra, fins a la R2.

Tercer llarg, sortim a la dreta passant per sobre d'una llastra què sona a buit i després directament per l'esperó, les assegurances allarguen, roca a controlar el primer tram.

Quart llarg, curt testimonial per arribar al cim, sortim a la dreta d'una savina i pugem directament al cim, 10m.
primer llarg

a la R1

primer llarg

segon llarg

segon llarg

segon llarg

tercer llarg

tercer llarg

quart llarg

FOTOCIM

ràpel


2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona ! quan fa calor és ideal aquesta zona.

joan asin ha dit...

Si Jaume, però la via l'has de suar, je,je.