dissabte, 26 de juny del 2021

GRONSA SUD. Via "EL RETORNO DE LA INQUISICIÓN"

25/06/21. Avui baixem a els Ports, anem a la Gronsa sud. El Josep, Genís i l'Antonio van a la via Cheburashka i amb la Isabel anem a  la via "El retorno de la Inquisición". Fem l'aproximació des de l'aparcament dels Estrets, venint des d'Horta de Sant Joan. Quant arribem ja hi ha alguna cordada escalant. La via està totalment equipada, nosaltres hem enllaçat el primer, segon i el tercer, quart. A la part superior l'ombra toca fins les 14h. La dificultat és concentra als tres darrers llarg, no obligada on podem fer A0 o Ae, en els passos més difícils. 

Per: Isabel Notivoli, Joan Asín.

DADES

Primera ascensió: finals 2009
Per: Ismael Monsonís, Marisa Huguet, Xavi Amill, Guillem Arias.
Equipament: Totalment equipada amb parabolts.
Material: 14 cintes exprés.
Dificultat: 6a+. Obligada V/A0
Orientació: sud-oest
Roca. Conglomerat
Informació: bloc Kutrescaladors.

Descens: del cim seguim l'aresta cap a la dreta fins què baixem direcció al camí dels Estrets, per una canal amb ressalts.

La via està dividida en dues parts, a la primera trobarem cinc llarg, els quatre primers per placa ajaguda i fàcils (III/III+)en tendència a la dreta a buscar un esperó per on va el cinquè llarg més vertical i amb una dificultat de IV+. De la R5 farem un curt ràpel a peu de la paret de la dreta, és pot des-grimpar amb cura. La segona part és més mantinguda i vertical, amb tres llargs de corda. El sisè va per un esperó amb roca polida (relliscosa). El setè llarg surt a la dreta i pugem fins a una xemeneia/llastra per on passem, a sobre trobem la R7. El darrer llarg comença amb un passatge on cal trobar-lo o fer una A0, seguim per la placa fins a un ressalt vertical un cop superat, la placa va perdent verticalitat, fins a la R8. Pugem per una canal fàcil fins el cim.









FOTOCIM