diumenge, 27 de novembre del 2022

INTEGRAL PETITS NIL- GUIFRÉ. FRARE DE BAIX-SERRAT INFERIOR MUNTANER. MONTSERRAT.

26/11/22. Avui fem una matinal a Montserrat sense cap pla previ. Com el dia no acaba d'obrir-se ens decidim per anar al Clot de la Mònica a fer la integral dels Petits Nil i Guifré. Fem el primer llarg de la via Petit Nil i seguim per la via Petit Guifré què de fet comença a la feixa. Aquesta combinació deixa un itinerari amb una dificultat de V+ amb un pas A0. La podem fer en tres o quatre llargs de corda.

Anem dues cordades: Enric "Xaco", Carles Ferrer, Isabel Notivoli, Joan Asín.



Via Petit Nil: Primera ascensió 2006, per Joan Vidal.

Via Petit Guifré: Primera ascensió: 2002, per Josep Moragas, Joan Abril, Ramón Majó, Enric Salas.

Vies totalment equipades, portar algun friend pel primer llarg Petit Nil, semàfor aliens i algun mitja, nosaltres hem posat un Tnegre i un Tgroc. 

Primer llarg, pugem per un díedre i passem a l'esquerra a buscar una fissura per on pugem, passatges atlètics, un cop superat seguim per la placa a l'esquerra d'un díedre fins a la R1.

Segon llarg, de la R1 seguim una cornisa cap a la dreta fins a la R0 Petit Guifré, pugem per la placa mantinguda de presa petita de continuitat fins a la R2.

Tercer llarg, podem sortir a l'esquerra o la dreta , fins a un esperó on trobem un passatge desplomat 6a+o A0, després seguim per placa mantinguda fins a sortir a una zona més fàcil R opcional, seguim amb roca a controlar a buscar un díedre per on pugem, millor per la placa/esperó de l'esquerra on hi han els parabolts.

Descens: en dos ràpels per la via 50-30.










FOTOCIM


1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona, una bona combinació per gaudir !