dimecres, 30 de novembre del 2022

Via DIAMANT. SÒCOL COLL DE PORTA. MONT-ROIG.

30/11/22. Després de fer la via del Lluís, com encara hi ha temps, anem a la via Diamant al Sòcol del coll de Porta, que el Ramir i el Felip no han fet i que en tinc bon record. 

Aquesta via és una petita joia , llàstima que només te tres llargs de corda. Via de tres llargs variats amb passatges atlètics i molts ponts de roca. Tot i estar pràcticament equipada anirà bé portar-hi algun friend i tascons pel darrer llarg.

Via molt recomanable, a combinar amb un altre.

Per: Ramir Aparisi, Felip Linares, Joan Asín.


DADES

Primera ascensió: maig 2002.

Per: Manel Solís, Xavier Mercader.

Equipament: ponts de roca i espits, portar alguna baga per caviar algun pont.

Material: 12 cintes exprés, joc de friends fins C2, tascons.

Dificultat: 6a. Obligat V/A0.

Orientació: sud.

Roca: Calcari.

Aproximació: Quan arribem al coll de porta trobem un mirador/aparcament amb una barana, anem a l'esquerra de la barana, direcció est i en seguida trobem un corriol a la dreta per on baixem. Trobarem fites fins a peu del Sòcol.

Descens: Caminant a buscar la pista, evident.

Primer llarg, comença a la dreta d'un marcat díedre, entrada atlètica i després seguim per la placa de la dreta, seguint els ponts de roca. trobarem liquen però no molesta.

Segon llarg, sortim recta a munt amb uns tram vertical, mantingut i atlètic, seguim fins a la R2.

Tercer llarg, sortim per un esperó i entrem en un díedre què ens porta a un tram desplomat per on pugem, passatges atlètics de continuïtat. Un darrer tram per díedre en porta a la R3.

primer llarg


segon llarg



tercer llarg




FOTOCIM