dissabte, 22 de juliol del 2023

Via MICKEY MOUSE. ROCA GRIS. MONTSERRAT.




21/07/23.  La via Mickey Mouse és una via què va paral·lela de la via Tarantel·la, seguint l'esperó, però sempre a la dreta, amb assegurances distants. Una via mantinguda i vertical. El llarg més exigent és el segon, 6a+, obligat V+/A0. És recomanable sortir per l'últim llarg de la via Tarantel·la. 

Per: Isabel Notivoli, Ramir Aparisi, Joan Asín.



DADES

Primera ascensió: 2000

Per: Josep Escofet, Jean Charles Peña.

Equipament: Parabolts.

Material: 12 cintes exprés, joc de friends fins C3 si sortim per últim llarg de Tarantel·la

Dificultat: 6a+. V+/A0 obligat.

Orientació: sud oest.

Roca: Conglomerat.

Aproximació: De la Vinya Nova, agafem el camí del Torrent del pont què passa pel peu de la Roca Gris, pugem pel torrent fins a peu de via.

Descens: el tres ràpels 45,50,60 (50+10) per la via Urquiza-Olmo.

Primer llarg, per placa tècnica primer tram V+, després V mantingut, assegurances distants.

Segon llarg, pugem verticalment per un esperó i anem a la dreta a buscar una fissura, pas bavaresa i passem a la placa de la dreta per on seguim, vertical i mantingut, assegurar en un gros merlet, després la dificultat afluixa una mica i seguim per la dreta de l'esperó, assegurances distants, fins a la R2. Primer tram de continuïtat 6a/6a+, V+/A0.

Tercer llarg, sortim a la dreta per una fissura, podem posar algun friend, seguim per l'esperó , sempre a la dreta de l'esperó, fins a la R3.

Quart llarg, segueix l'esperó amb una escalada tècnica mantinguda en el V amb uns primers passos de V+, les assegurances allarguen.

Cinquè llarg, és recomanable sortir pel darrer llarg de la via Tarantel·la, un bon llarg d'autoprotecció. Sortim a l'esquerra i seguim per una fissura/díedre, passem a la placa de la dreta i tornem al díedre què seguim fins el cim.

Si sortim per la via seguim per la placa fins un desplom, passatge atlètic i seguim fins a la R5, des d'on podem rapelar per la via o seguir fins el cim.

primer llarg




segon llarg





tercer llarg


quart llarg




cinquè llarg, sortida Tarantel·la


FOTOCIM